Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Imponerande insats i årets sista match – Antti Raanta höll nollan i stormötet då Carolina satte klubbrekord

Uppdaterad 31.12.2022 10:37.
Carolinan suomalaiset olivat yön NHL-onnistujat - Spela upp på Arenan

Carolina Hurricanes har haft luft under vingarna i slutet av det här kalenderåret. Mot Florida Panthers blev det en 4–0-seger och ett nytt klubbrekord. Antti Raanta spikade igen kassen för andra matchen i rad.

Inget annat lag är lika bra som Carolina Hurricanes i NHL just nu. Laget har radat upp segrar den senaste tiden och i natt var det Floridas tur att kamma noll.

Stormötet blev aldrig speciellt spännande. ”Canes” dominerade från första till sista minut och knep sin tionde seger i rad. Det är nytt rekord för klubben och samtidigt har laget tagit poäng i 16 raka matcher.

– Det som jag gillar med den här sviten är att vi inte haft några svackor i vårt spel, säger Carolinas tränare Rod Brind’Amour på klubbens hemsida.

Carolina gjorde tre av sina fyra mål i numerärt överläge: Stefan Noesen i första perioden samt Andrej Svetjnikov och Teuvo Teräväinen i andra akten.

– Det är skönt att få den här typen av matcher. Det var spelet i powerplay och boxplay som gjorde att vi vann, säger Brind’Amour.

Jesperi Kotkaniemi var den enda som gjorde mål i spel fem mot fem. Han fastställde slutresultatet 4–0 i början av sista perioden då Florida just hade dödat ett numerärt underläge.

Kotkaniemi fastställde slutresultatet för Carolina. - Spela upp på Arenan

Andra raka nollan för Raanta

Längst bak hade Carolina Antti Raanta som osar av självförtroende just nu. Raanta höll nollan för andra matchen i rad.

– Det gäller att vara skärpt hela tiden, inte låta tankarna vandra i väg och fokusera på var pucken är, säger Raanta som gjorde 19 räddningar i matchen.

– Jag behövde inte göra så mycket i första perioden men kände ändå att jag kom in i matchen. I andra var det lite svettigare men killarna spelade bra framför mig och jag såg skotten.

Tränaren Rod Brind’Amour var också belåten med Raantas insats.

– Han spelade väldigt bra och gjorde några svåra räddningar. Alla blir bekväma då man vet att det finns en målvakt som räddar om man gör ett misstag, säger han.

Pärssinen levererade i första kedjan

Då Nashville ställdes mot Anaheim Ducks på bortaplan fick Juuso Pärssinen chansen i lagets första kedja tillsammans med Filip Forsberg och Colton Sissons.

Finländaren tackade för förtroendet och svarade för två passningspoäng. Han spelade fram till Filip Forsbergs 3–1-mål och till Roman Josis fullträff som betydde 5–1.

Första kedjan stod tillsammans för sju poäng i Nashvilles 6–1-seger.

– Vi var ganska produktiva och våra passningar hittade fram. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det, säger Sissons.

– De är starka med pucken och det försöker jag också vara. Vi är byggda på samma sätt och tänker ganska så lika, kompar Forsberg.

Juuse Saros gjorde en stabil match i Nashvilles mål och räddade 26 skott. Den enda pucken som gick förbi Saros var Sam Carricks styrning i början av andra perioden. Carrick var sist på pucken då Urho Vaakanainen sköt från blålinjen.

Nytt mål av Puljujärvi

Jesse Puljujärvi har haft en väldigt motig säsong men kanske är det på väg att lossna nu. Då Edmonton besegrade Seattle med 7–2 gjorde Puljujärvi ett av lagets mål.

Finländaren tryckte in 4–0 för Edmonton i mitten av den första perioden. Målet var Puljujärvis tredje den här säsongen och han har nu plockat poäng i tre av lagets fem senaste matcher.

Edmontons stora matchvinnare var Connor McDavid och Ryan Nugent-Hopkins. McDavid stod för 1+4 i matchen medan Nugent-Hopkins spelade fram till fyra mål.

Resultat:

Anaheim–Nashville 1–6
ANA: Urho Vaakanainen 0+1, -1, 19.50
NSH: Juuso Pärssinen 0+2, +2, 15.03
NSH: Mikael Granlund 0+1, +1, 16.00
NSH: Juuse Saros 26/27 räddningar

Pittsburgh–New Jersey 2–4
PIT: Kasperi Kapanen 0+0, +/-0, 8.43
NJD: Erik Haula 0+1, -1, 19.20

Carolina–Florida 4–0
CAR: Sebastian Aho 0+1, +/-0, 16.24
CAR: Jesperi Kotkaniemi 1+1, +1, 14.03
CAR: Teuvo Teräväinen 1+0, +1, 15.25
CAR: Antti Raanta 19/19 räddningar
FLA: Anton Lundell 0+0, -1, 14.15
FLA: Aleksander Barkov 0+0, +/-0, 20.27
FLA: Eetu Luostarinen 0+0, +/-0, 14.40
FLA: Anton Levtchi 0+0, +/-0, 9.28

Seattle–Edmonton 2–7
EDM: Jesse Puljujärvi 1+0, +2, 13.54
EDM: Markus Niemeläinen 0+0, -1, 14.53

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln