Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eero Markkanen går från HIFK till Gnistan

Fotbollsspelaren Eero Markkanen byter klubb inom herrettan och Helsingfors. Under den gångna säsongen representerade Markkanen HIFK, som flyttades ner från ligan.

Markkanens nya klubb är Gnistan, som spelat i ettan under tre senaste säsongerna. Kontraktet gäller för säsongwn 2023.

– Det känns nog riktigt bra. Kul att komma med i laget direkt från start. Jag har hört mycket gott om klubben och dess verksamhet. Nu då jag bosatt mig här i Helsingfors kändes Gnistan som ett bra alternativ, kommenterar 31-åriga Eero Markkanen i Gnistans pressmeddelande.

Jyväskyläsonen Markkanen har spelat fotboll på tre olika kontinenter. I det finländska landslaget gjorde anfallaren två mål på 17 matcher mellan åren 2014 och 2019.

Eero Markkanen är bror till Finlands främsta basketspelare Lauri Markkanen. Deras föräldrar är tidigare spelarna i basketlandslagen Pekka och Riikka (född Ellonen) Markkanen.

Sport

Sju förluster i rad blev för mycket – Minnesota Wild sparkade sina tränare

Minnesota Wild blev NHL-säsongens andra klubb som tar till tränarbyte. Efter att Minnesota på söndagen förlorade sin sjunde match i rad bestämde man sig följande dag för att sparka såväl chefstränaren Dean Evason som assisterande tränaren Bob Woods.

Evason fungerade som tränare för Minnesota för femte säsongen. Han tog laget till slutspelet varje år, men avancerade aldrig vidare från den första slutspelsomgången.

Denna säsong har Minnesota endast vunnit fem matcher och släppt in mest mål i liga. Laget har också NHL:s sämsta boxplay.

Evason ersätts av John Hynes som i fjol sparkades från tränarposten i Nashville.

Tidigare i höst har Edmonton Oilers bytt tränare.

Tre straffsparkar i dramatisk match då Fulham slog Wolverhampton

Den trettonde spelomgången i fotbollens Premier League avslutades med en seger för Fulham som vann över Wolverhampton med 3–2. Fulhams seger säkrades först i den fjärde minuten av stopptid, då brasilianaren Willian gjorde ett 3-2-mål från straffspark.

Willian hade gjort ett straffmål redan tidigare i matchen när han gav Fulham en 2–1-ledning i den 59:e minuten. Wolverhampton kvitterade med Hwang Hee-Chans straffsparksmål. Willians andra straffmål för kvällen garanterade full poängpott för Fulham som stiger upp jämsides med Wolves och Crystal Palace i tabellens mittskikt.