Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen avbryter utredningen om skadegörelsen av paviljongen på Salutorget i Åbo – kunde inte identifiera personerna som orsakade skada

Kiekkokullan juhlijoita Turun torin paviljonkirakennuksen katolla.
Bildtext Personer klättrade upp på taket på en av de splitternya torgpaviljongerna i samband med VM-guldfesten i maj i fjol.
Bild: Lassi Lähteenmäki / Yle

En av paviljongerna fick skador på 35 000 euro i maj i fjol när personer klättrade upp på byggnadens tak under guldfesten efter ishockey-VM. Dessutom kostade städningen av Salutorget tusentals euro.

Polisen kommer inte att fortsätta utredningen gällande skadegörelsen av torgpaviljongerna.

De nya paviljongerna på Salutorget i Åbo tog skada i maj i fjol i samband med festandet efter att Finland vunnit guld i ishockey-VM. Ungefär tusen personer samlades på det halvfärdiga torget för att fira. En del personer klättrade sedan upp på taket på en av de splitternya paviljongerna.

Polisen har inte kunnat identifiera personerna som orsakade skadegörelsen, så enligt polisen kommer utredningen att avbrytas.

– Det har inte varit möjligt att med säkerhet fastställa de skyldiga personernas identitet bland en så stor grupp människor. Fallet har utretts med brottsrubriceringarna skadegörelse och grov skadegörelse, men polisen kommer nu att avbryta utredningen, berättar kriminalöverkonstapel och utredningsledare Juha Heino.

Bolaget Turun Toriparkki har uppskattat att VM-guldfesten orsakade skador för cirka 35 000 euro på paviljongerna. Dessutom kostade städningen av torget Åbo stad tusentals euro.

Artikeln är en översättning av artikeln Poliisi ei tunnistanut Turun kauppatorin paviljonkia kultajuhlissa turmelleita – tutkinta keskeytetään skriven av Johanna Lehtola och Tarja Hiltunen. Artikeln är översatt av Maria Lammassaari.