Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Periodbiljetten för kommuner utanför Föli-området kostar nu samma för alla

Priset på periodbiljetten Seutu+ som används i kommuner utanför Föli-området är nu samma i hela Åboregionen. Tidigare var priset kommunspecifikt. Periodbiljetten för Åboregionen kostar i fortsättningen 65 euro. På grund av en temporär ändring av mervärdesskattelagen blir det ändå lite billigare under årets första del. Under perioden 1.1–30.4.2023 är priset på periodbiljetten alltså 59 euro.

Periodbiljetten kan till exempel användas på linjer mellan Pargas och Åbo (801-802, 901-904). Passagerare från Sagu får också åka med biljetten på linjen Kimitoön-Sagu-Åbo.

Åboland

Misshandlande man släpptes av polisen – misstänks genast för ny misshandel

En man i Salo som förra veckan misstänktes för flera misshandelsfall släpptes i onsdags av polisen, men belades med reseförbud. Natten mellan fredag och lördag slog han till igen.

Två personer hade på natten gått på Helsingintie i Salo då en för dem okänd man plötsligt försökt slå den ena av dem. Offret hade lyckats undvika slaget och båda offren hade lämnat platsen.

Mannen hade sedan slagit ett annat offer. En polispatrull fick tag på en person som stämde in på signalementet och omhändertog honom. Mannen visade sig vara samma man som släpptes i onsdags.

Nu misstänks mannen för en ny misshandel, försök till misshandel och brott mot reseförbud.

Mannen är anhållen och polisen kommer att begära honom häktad.