Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Granlund och Helander står över landskamper – Finland ställs mot baltiska landslag i helgen

Finlands handbollsherrar saknar flera av sina mest tongivande spelare i helgens fyrnationsturnering i Riga. Bland annat står Max Granlund och Benjamin Helander över.

Totalt är fjorton spelare uttagna, och där finns Thorstein Gauti Hjalmarsson – en isländsk spelare med finska rötter – med för första gången.

Finland möter Litauen på lördag och Lettland eller Estland på söndag.

Finlands trupp:

Mikael Mäkelä (mv), Redbergslid (SWE)
Joonas Klama (mv), TuS N-Lübbecke (GER)
Linus Lindberg, HK Varberg (SWE)
Thorstein Gauti Hjalmarsson, Fram (ISL)
Felix Karlsson, LIF Lindesberg (SWE)
Fredrik von Troil, GrIFK
Sebastian Säkkinen, BK-46
Robin Granlund, GUIF (SWE)
Edward Hammarberg, Ofterheim-Schwetzingen (GER)
Fredrik Karlsson, LIF Lindesberg (SWE)
Miska Henriksson, BK-46
Gusten Montonen, Amo HK (SWE)
Jonathan Ekman, BK-46
Viktor Grönmark, HIFK

Sport

Urho Nissilä återvänder till moderföreningen Kuopion Palloseura

I februari blev det klart att Urho Nissilä lämnar den sydkoreanska klubben FC Suwon. Efter en kort period utomlands meddelar nu Kuopion Palloseura att Nissilä ansluter sig till dem.

Nissilä har undertecknat ett kontrakt som sträcker sig till juli. Fotbollsligan, där Kuopion Palloseura spelar, drar igång redan nästa vecka. Värvningen av Nissilä kom därmed mycket lämpligt.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Kuopio. Jag väntar med spänning på den kommande säsongen, vi har ett bra lag, säger Nissilä på föreningens hemsida.

Även tränaren Pasi Tuutti är nöjd över att samarbetet med Nissilä får en fortsättning.

– Fint att ”Upi” återvänder. Jag tror att varenda tränare i det här landet hade velat ha honom i sitt lag. Det faktum att vi redan tidigare år har gjort samarbete med ”Upi”, gör att han snabbt kommer in i laget.

Antonio Conte slutar som Tottenhams huvudtränare

Det var sent på söndag kväll som Tottenham meddelade att huvudtränaren Antonio Conte lämnar laget. Enligt klubben var det ett gemensamt beslut.

Contes hjälptränare Cristian Stellini kommer att ta över ledarskapet under resten av säsongen. För Tottenham kvarstår tio Premier League-matcher.

Conte tillträdde som huvudtränare för Tottenham i november 2021 och enligt kontraktet skulle han fortsätta till säsongens slut.

För några veckor sedan blev Conte rasande då hans Tottenham förlorade mot jumbolaget Southampton. Tottenham ledde matchen med trygga 3–1, men Southampton kom ikapp och utjämnade till slutresultatet 3–3. Efter matchen kritiserade Conte sina spelare på ett hårt sätt.

I nuläget ligger Tottenham på en fjärde plats i Premier League-tabellen.