Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niclas Grönholm satsar på FM-serien i rally – rallycross förblir ändå huvudgrenen nästa år

Niclas Grönholm FIA:n palkintogaalassa 09.12.2022.
Bildtext Niclas Grönholm deltar i FM-serien i rally.
Bild: All Over Press

Den tvåfaldige VM-bronsmedaljören i rallycross Niclas Grönholm uppfyller sin mångåriga dröm genom att delta i alla utom en av tävlingarna i rallyns FM-serie. Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo inleder FM-serien nästa vecka i Rovaniemi.

Grönholm och Linnaketo kommer att tävla i en Citroen C3 R5.

– Vi har jobbat med vårt rallyprojekt bit för bit under en lång tid nu. Min långsiktiga dröm har varit att köra fler rallyn. Fram till nu har min körning begränsats till Arctic Lapland-rallyn och i vintras två FM-rallyn, sa Grönholm i pressmeddelandet.

– Nästa veckas FM-öppning blir säkert en svår tävling för mig igen efter ett långt uppehåll. Jag har lyckats glömma nästan allt om noter och är utan rutin. Det har också varit väldigt få tester med en rallybil tidigare år. I första hand siktar vi på att komma i mål så att vi kan samla möjligast många kilometer åt oss. Och om vi är bland de fem snabbaste över mållinjen har alla våra mål uppfyllts och resultatet skulle vara en stor bonus för oss.

FM-serien i rally består av sju deltävlingar, av vilka poängen för en tävling inte räknas med i slutpoängen. Grönholm står över Itäralli i juni.

– För oss krockar öppningen av VM i rallycross i Sverige med Itäralli, och rallycross är fortfarande min huvudsport, så självklart prioriterar jag det före FM-rallyt, sa Grönholm.