Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK kämpar hårt för sin playoffplats efter hemmaseger över Ilves – Tappara vann omgångens toppmatch mot Lukko

Ishockeyligan
Bildtext HIFK:s Roni Hirvonen och Eddie Larsson i kamp mot Santeri Virtanen från Ilves
Bild: Lehtikuva

HIFK ser ut att vara på väg mot bättre tider efter den bedrövliga starten i ishockeyligan. De röda tog en oerhört viktig 4–3-seger över Ilves efter straffar, och hänger ännu med i kampen om de sista playoffplatserna.

HIFK hade inte spelat i ligan på ett par veckor, men före julpausen och Spengler Cup hade HIFK tagit två segrar i rad. I kvällens match satte ändå poängen hårt åt då tabelltvåan inför kvällens matcher, Ilves från Tammerfors gäsade ishallen på Nordenskiöldsgatan.

HIFK:s Julius Nättinen gjorde matchens öppningsmål i första perioden, men Ilves svarade med två mål i powerplay i den andra perioden gjorda av Tommi Tikka och Joona Ikonen.

Halvvägs in i den tredje perioden kvitterade Roni Hirvonen till 2–2 framspelad av Nättinen. Då Otso Rantakari förde HIFK upp i en 3–2-ledning några minuter från slutsummern trodde man att HIFK var på väg mot en trepoängsskörd.

Men Ilves kvitterade ännu till 3–3 vid tiden 58.35 genom Santeri Virtanen då man jagade kvitteringen utan målvakt.

Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar där Julius Nättinen slog in den avgörande 4–3-segermålet till HIFK.

Efter dagens seger ligger HIFK på tolfte plats i tabellen, endast två poäng bakom tabelltian JYP.

Tappara vann över Lukko i omgångens toppmatch

I omgångens toppmatch i Tammerfors fortsatte Tappara med sina starka tag i hemmarinken. Tappara som vunnit åtta av sina nio senaste hemmamatcher vann över tabellettan Lukko med 5–2. Petteri Puhakka var tvåmålsskytt för Tappara, medan Maksim Matushkin noterades för 1+1.

Därmed knappade Tappara in på Lukkos ledning i tabellen till sex poäng samtidigt som man bröt Lukkos sex matcher långa segersvit i ligan.

Ishockeyligan onsdag:

HIFK – Ilves 4–3 (1-0, 0-2,2-1) efter straffar

HPK SaiPa 23 (0-2,1-0,1-0) efter förlängning

KalPa – Sport 3–2 (1-0,1-1,0-1) efter straffar

KooKoo JYP 54 (1-1,4-1,0-2)

Tappara – Lukko 5–2 (1-1,1-0,3-1)

TPS– Pelicans 3–4 (1-0,1-2,1-1) efter straffar

Ässät – Kärpät 2–1 (1-0,0-1,1-0)