Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Norska favoriter i herrarnas skidskyttesprint – Olli Hiidensalo och Tuomas Harjula är Finlands vassaste kort

Sprint, herrar - Spela upp på Arenan

Johannes Bø och Sturla Lægreid har dominerat den här säsongen på herrsidan och ser ut att duellera om segern i totalcupen. De finska herrarna har visat upp en positiv trend, men får i Pokljuka klara sig utan Tero Seppälä.

Norrmännen Johannes Bø och Sturla Laægreid har varit de två dominerande profilerna i skidskyttevärldscupen. Duon har redan dragit upp ett över 200 poäng stort försprång till Emilien Jacquelin som ligger trea i totalcupen.

Den norska bredden är skrämmande stark. Säsongens första trippelseger kom i Annecy och var troligtvis inte den enda den här säsongen. Hoppas att fransmännen, tyskarna och svenskarna har hittat formen under julpausen och att den norska dominansen kan spräckas.

De finska herrarnas säsongsinledning har varit över förväntningarna trots att Tero Seppälä ännu inte nått den nivå som han var på i fjol. Nu saknas Seppälä på grund av en förkylning.

Olli Hiidensalo och Tuomas Harjula har gjort karriärens bästa lopp. Harjula stod för säsongens första topp-10-placering i Annecy efter ett kanonlopp i masstarten. De finska herrarna ligger på sjätte plats i nationscupen och inte många poäng efter Tjeckien som är femma.

I sprinten skulle det gälla för de finska herrarna att skaffa sig ett bra utgångsläge inför lördagens jaktstart.

Herrarnas sprint sänds klockan 15.15 i TV2 och på Arenan.