Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Långtradare fastnade i backarna vid Kustöbron

Uppdaterad 09.01.2023 10:00.
En långtradare på väg upp för en hal backe i snöyra. Många bilar köar åt andra hållet.
Bildtext Långa köer har uppstått åt båda hållen längs Skärgårdsvägen.
Bild: Privat bild

På Skärgårdsvägen uppstod på måndagsmorgonen trafikköer vid bron över Kustö sund i S:t Karins. Backarna upp från bron var så hal att flera långtradare hade svårt att komma upp för backen både i riktning mot Pargas och i riktning mot S:t Karins centrum.

En långtradare hade fastnat mitt i Kustöbacken, och en annan långtradare var i vägen för trafiken i backen mot Åbo. Polis fanns på plats och dirigerade trafiken.

Det uppstod köer, och trafiken löpte långsamt i båda riktningarna. I S:t Karins ringlade sig kön ända till riksväg 110, alltså gamla riksettan.

Flera bussar satt fast i köerna och försenades.

Trafikcentralen meddelade klockan 09.37 att situationen var över. Kort efter det fick en personbil problem i Kustöbacken, och köerna hann igen börja växa mot Åbohållet.

Artikeln har uppdaterats.

Åboland

Dataintrång i hemvården och på serviceboenden – flera tusen personuppgifter kan vara läckta

Företaget Westlog som transporterar inkontinensprodukter har utsatts för dataintråg. Det innebär bland annat att personuppgifter kan ha läckts.

Westlog ansvarar för transporten av inkontinensprodukter i Västra Finlands samarbetsområde, dvs. välfärdsområdena i Egentliga Finland, Satakunta och Österbotten. Bland kunderna finns serviceboenden och hemvård samt privatpersoner.

Kunders namn, kontaktuppgifter och personbeteckningar kan ha röjts i och med dataintrånget. Flera tusen kunder berörs av dataintrånget.

Gärningsmännen har dock inte lyckats ta sig in i välfärdsområdenas klient- och patientdatasystem, utan det gäller specifikt transportbolagets system.

En brottsanmälan har lämnats in och också en anmälan till dataombudsmannen.