Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Österbottningar premierades som årets idrottare

Inför Idrottsgalan har Sportjournalisternas förbund utsett Finlands bästa idrottare i sammanlagt 81 olika grenar. Med på listan finns också flera österbottningar.

Till bästa vattenskidåkare utsågs Evert Aartsen Jr från Karlebyföreningen Kokkola Barefooters. Det är första gången grenen är med på listan.

Inom draghundssport valdes Nykarlebybördiga Ronny Wingren till bästa utövare. Wingren tävlar för föreningen Pohjois-Lapin Valjakkourheilijat.

Till bästa styrkelyftare valdes i år Emmeth Salo, som kommer från Sibbo men tävlar för Pietarsaaren Voimailijat i Jakobstad. Salo tog både EM- och VM-guld under 2022.

Relaterat

Närpes köper idrottshall för en miljon

Närpes stad ger sina skolelever mera utrymme för idrott.

Stadsfullmäktige godkände på sitt möte på måndag kväll köpet av en idrottshall som ursprungligen byggts för padel, men staden ska alltså bygga om den till ett slags allaktivitetshall för skolgymnastik och idrott.

Säljare är fastighetsbolaget Rusk och staden fick köpa hallen för en miljon euro. De ändringsarbeten som behövs kan kosta staden ungefär lika mycket till, uppger fullmäktigeordförande Johanna Borg (SFP).

Ryggskadad Lauri Markkanen vilade då Utah Jazz tog viktig seger

Utah Jazz tog en viktig seger i NBA-basketen då laget vann över Sacramento Kings med poängen 128–120. Segern var tung för Utah eftersom laget kämpar hårt om en plats bland de tio bästa och om en plats i NBA-slutspelet.

Utah tog segern trots att flera nyckelspelare saknades. Lauri Markkanen saknades från laguppställningen på grund av en ryggskada. Dessutom var också Collin Sexton och Jordan Clarkson skadade och borta från matchen mot Kings.

Elva omgångar återstår att spela av grundserien, och Jazz avancerade tack vare segern till tia i den västra konferensen förbi Los Angeles Lakers. Utahs följande match är hemmamatchen mot Portland natten mot torsdag.

Förstörda röda läktarstolar i ishockeyarena.

Besvikna TPS-fans förstörde stolar på Isomäkis läktare

Åtminstone 12 stolar förstördes. Ässät kräver ersättning.