Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Verkstadslokal totalförstörd i brand i Kristinestad

En byggnad på 750 kvadratmeter totalförstördes i en brand i Kristinestad sent på måndag kväll. I byggnaden fanns en verkstad med bland annat fordon, truckar och bildäck.

– Branden var kraftig och byggnaden totalförstördes då taket rasade in, berättar jourhavande brandmästare Sakari Innanen.

Inga personskador rapporteras och branden kunde begränsas till verkstadslokalen även om andra byggnader fanns i närheten.

Innanen uppskattar att eftersläckningsarbetet pågår hela natten.

Brandorsaken är oklar.

Relaterat

Egnahemshus brann i Karleby

Ett småhus på Uleåvägen i Karleby började brinna tidigt på lördagsmorgonen.

Ingen var hemma när branden bröt ut. Det var en förbipasserande som upptäckte att det brann och larmade räddningsverket.

Enligt jourhavande brandmästare Samuel Hjulfors på Mellersta Österbottens räddningsverk fick flera av rummen stora rökskador, men huset förstördes inte helt i branden.

Under förmiddagen har räddningsverket efterbevakning på platsen. Brandorsaken är ännu oklar.

En bil började brinna i Östra Centrum i Prismas parkeringshall: Branden släckt

En bil fattade eld i Östra Centrum Prismas parkeringshall, meddelade Helsingfors stads räddningstjänst efter sju på måndagskvällen.

Räddningstjänsten uppmanade på twitter att besökare inte skulle gå till parkeringshallen.

Röken satte igång sprinklersystemet i parkeringshallen, och branden är nu släckt. Röken är nu borta och parkeringshallen kan användas igen. Ingen person skadades i branden

Liten balkongbrand i centrum av Jakobstad

På måndagseftermiddagen utbröt en brand på en balkong på tredje våningen till ett hus på Pedersesplanaden i Jakobstad. Enligt räddningsverket var det möbler på balkongen som brann. Branden kunde släckas snabbt och orsakade endast liten rökutveckling. Inga människor kom till skada i samband med branden.

Buss började brinna mellan Åbo och Björneborg

En buss med 25–30 passagerare ombord började brinna i Masku på lördagen. Lite före klockan 15 lade chauffören märke till att varningslamporna lyste, varpå rök noterades från bussens baksida.

Bussen, som trafikerades av Onnibus, var uppslukad av lågor när räddningstjänsten anlände.

Enligt jourhavande brandmästare Marko Ahtikivi skadades ingen i branden, eftersom samtliga passagerare hann evakueras före branden spred sig. Detta bekräftades av rökdykare som undersökte bussen.

Bussen totalförstördes i branden. Enligt en passagerare skedde olyckan på linje M8, som går mellan Helsingfors och Uleåborg, via bland annat Vasa och Åbo.

Källa: Yle, Iltalehti

Brandmän i beige overaller med röda brandbilar vid en brandplats vid ett sågverk i vinterlandskap.

Storbrand på sågverk i Pöytyä

Vid niotiden på fredagen kom larm om en stor brand vid Mäkilän saha, ett sågverk i Pöytyä.

Enligt jourhavande brandmästare på plats är det en våldsam brand.

26 enheter från brandkåren har larmats till brandplatsen.