Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Mirka planerar att utvidga ännu mera i Karis

En byggnad i Karis där Mirka tillverkar slipmaterial.
Bildtext Mirka finns i Bäljars i Karis.
Bild: Pia Santonen / Yle

Slipmaterialtillverkaren Mirka i Karis planerar att utvidga sin industrihall i Bäljars i Karis med närmare 9 000 kvadratmeter. Det innebär att de nästan fördubblar storleken på sin industrihall.

Miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg beviljade bygglovet på sitt senaste möte.

Mirka har under det senaste årtiondet flera gånger byggt till i Karis. Huvudkontoret finns i Jeppo i Österbotten. I fabriken i Karis tillverkas nätprodukternas baksidesmaterial. De har också produktion i Oravais och Jakobstad.

Allra största delen av produkterna säljs per export till kring 100 länder i världen. Mirka har också dotterbolag i 18 länder runt om i världen.

Relaterat

Brand i stor industrihall i Loimaa norr om Åbo

Takkonstruktionerna i en industrihall började brinna i Loimaa på torsdagsmorgonen. Eftersläckningsarbetet pågick ännu vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen.

Totalt ryckte 32 enheter från Egentliga Finland, Satakunta och Egentliga Tavastland ut för att släcka branden. Räddningsverket gick också ut med en uppmaning för allmänheten om att de inte ska röra sig nära branden.

Ingen skadades i branden.

Lyftkran från en brandbil går upp till taket på en industrihall

Brand i industrihall i Tessjö – läget är under kontroll

Räddningsverket fick larmet strax efter klockan 7.30 på tisdag morgon.

Branden uppstod i takkonstruktionerna på företaget Eltetes industrihall i Tessjö i Lovisa.

Personalen började släckningsarbetet och räddningsverket tog sedan över.

Branden är nu under kontroll och skadorna förblev små.

Artikeln uppdaterad 8:55.

Undantagslovet för skejthallen i Östermalm i Borgå godkändes

Stadsutvecklingsnämnden i Borgå godkände på tisdagen undantaget för industrihallen i Östermalm som planeras som idrottshall.

Orsaken till beslutet är att detaljplanen för området bara tillåter industri- och lagerbyggnader och därför krävde ett undantagslov.

Byggnaden har en våningsyta på cirka 1 300 kvadratmeter våningsyta och 610 kvadratmeter våningsyta kan nu byggas om till idrottshall.

Idrottslokalen ska främst drivas av ungdomsväsendet och tänkt att användas för att åka skejtboard, BMX-cykling, scooteråkning och rullskridskoåkning.