Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Pohjola-Nordens stödstiftelse fick ny styrelse

De fem nordiska ländernas flaggor.
Bild: Vadim Nefedov

Pohjola-Nordens stödstiftelse har fått en ny styrelse för kalenderåret 2023. Juhana Vartiainen har valts till styrelsens ordförande.

Föreningen Pohjola Norden har valt en ny styrelse för året 2023 för Pohjola-Nordens stödstiftelse. I den nya styrelsen sitter Juhana Vartiainen, Christel Liljeström, Juhani Lönnroth och Peter Stadius samt Maria Karjalainen som representant för Pohjola-Nordens Ungdomsförbund.

Styrelsen sammanträdde till ett första möte på tisdagen och valde Juhana Vartiainen, borgmästare i Helsingfors, till ordförande. Christel Liljeström, som också är vice ordförande för Pohjola-Nordens förbundsstyrelse, valdes till vice ordförande för stödstiftelsens styrelse.

Det är föreningen Pohjola-Nordens styrelse som väljer stödstiftelsens styrelse.

Pohjola-Norden har förekommit i rubrikerna på grund av ett stort förskingringsfall inom stödstiftelsen. Sommaren 2021 gjorde föreningen Pohjola-Norden och stödstiftelsen en brottsanmälan mot Pohjola Nordens tidigare generalsekreterare och ombud Michael Oksanen.

En tidigare styrelsemedlem dömdes i somras att betala en ersättning på närmare 250 000 euro, men förundersökningen i fallet pågår fortfarande och en tidsgräns för åtal har skjutits upp flera gånger.