Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenska sprintdrottningen redo för världscupcomeback: ”Kurvan gått rakt uppåt”

Jonna Sundling ler stort.
Bildtext Jonna Sundling sällar sig till favoriterna i sin comeback nästa vecka.
Bild: EPA-EFE

Jonna Sundlings start på längdsäsongen har varit strulig. Hon insjuknade strax före den svenska premiärhelgen i Bruksvallarna och har missat samtliga världscuplopp. Nu är hon redo för comeback.

Jonna Sundling hade oflyt också inför den förra säsongen. Då skadade hon handen efter en vurpa i säsongspremiären. Men hon gjorde en sagolik comeback och vann OS-guld i individuell sprint i Peking.

Nu är hon på väg tillbaka igen. Enligt SVT Sport kommer hon att delta i världscuphelgen i italienska Livigno 21–22 januari. Det svenska damlandslagets huvudtränare Stefan Thomson har höga förväntningar på 28-åringen.

– Kurvan har gått rakt uppåt efter sjukdomsperioden, säger Thomson till SVT Sport.

Jonna Sundling visade att hon är på gång då hon tävlade i skandinaviska cupen på hemmaplan i Östersund i december. Hon vann både sprinten och distansloppet.

Hon kommer att ladda upp inför världscupen i Livigno med ett höghöjdsläger på samma ort.

Också Emma Ribom kommer att delta i lägret. Ribom inledde säsongen med världscupsegrar i sprint i både Ruka och Lillehammer. Därefter var hon krasslig en tid men är nu redo att tävla igen.

Storyn bakom det osannolika OS-guldet - nu vill sprintdrottningen Jonna Sundling glänsa på alla distanser - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln