Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Inga större problem när Borgås patientdatasystem överfördes till välfärdsområdet

Natten mellan tisdagen och onsdagen (10-11.1) överfördes Borgås patientdatasystem till välfärdsområdet.

Nu överfördes data från vårdcentralen och munhälsovården. Nästa vecka står den preventiva sektorn på tur.

I det stora hela har det gått smidigt och bra, säger biträdande överläkare Jeff Westerlund.

– Vårt patientdatasystem fungerade bra redan imorse. För vissa arbetstagare har det funnits vissa utmaningar, säger han.

Informationen skulle överföras redan i december, men tekniska problem satte då käppar i hjulet.

Relaterat

Fortfarande fördröjningar i en del av välfärdsområdets kundfakturor

Orsaken är tekniska problem med kund- och patientdatasystemen. Förseningen gäller fakturor till de kunder som utfört ärenden vid välfärdsområdet under början av året.

Kundfaktureringen vid Egentliga Finlands välfärdsområde utvidgas ett system och ett område åt gången. Målet är att kundfaktureringen börjar fungera normalt under vårens lopp.

Välfärdsområdet beklagar i ett pressmeddelande den möda och besvär som fördröjningarna orsakar kunderna, och tillägger att man vid behov kommer att vara flexibla med kundernas betalningstidtabeller.

Kvinna sitter vid skrivbord.

Nytt välfärdsområde ger upphov till frågor: ”Kronobyborna är ganska kritiska nu”

Det är en utmanande situation och frågorna är många. Det säger personal både vid Mellersta Österbottens välfärdsområde Soite och vårdpersonal i Kronoby som numera hör till Österbottens välfärdsområde.

Porträtt av Marina Kinnunen.

Vårddirektör: ”Med tålamod, samarbete och invånarnas bästa för ögonen kommer man långt” – en bra men inte så enkel start för Österbottens välfärdsområde

Österbottens välfärdsområde hann verka i ett år innan den egentliga vårdreformen. Det var en bra lösning, säger direktör Marina Kinnunen. Men okomplicerat är det aldrig att göra stora organisationsförändringar.