Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Handbolls-VM startade med fransk seger – i dag går Europamästaren Sverige in i sin hemmaturnering

De regerande olympiska mästarna Frankrike startade herrarnas handbolls-VM med att tysta runt 10 000 polacker i Katowice. Fransmännen vann den jämna premiären med 26–24.

En polsk måltorka under den sista kvarten blev avgörande. Polen lyckades bara göra tre mål under de tolv sista minuterna.

VM spelas i Polen och Sverige med matcher i sammanlagt nio olika städer. Semifinalerna och medaljmatcherna spelas på Tele2 Arena i Stockholm under den sista helgen i januari.

I dag kör VM i gång med full kraft då sju matcher i den första gruppspelsfasen spelas. Bland annat går den andra värdnationen Sverige in i turneringen. De regerande Europamästarna möter Brasilien i Göteborg.

Sport

Två finländska doldisar nätade i träningsmatcher i NHL

Mikko Kokkonen och Roby Järventie gjorde var sitt mål under nattens träningsmatcher i NHL. Kokkonen gjorde Torontos 2–0-mål då Maple Leafs besegrade Montreal med 2–1.

Den 22-årige Kokkonen reserverades av Toronto i tredje omgången av NHL-draften 2019 men han har inte spelat en enda match i NHL. Förra säsongen spelade han i AHL och ECHL.

Roby Järventie nätade för andra träningsmatchen i rad. Han gjorde 1–1-målet då hans Ottawa vann över Winnipeg med 3–1. Järventie har inte heller spelat en enda tävlingsmatch i NHL. Senators reserverade honom i andra rundan sommaren 2020.

Leevi Meriläinen spelade en dryg halv timme framför Ottawas stolpar och noterades för 15 räddningar. Han släppte in ett mål.

Meriläinen gjorde sin NHL-debut i april.

STT

Awak Kuiers säsong över i WNBA

Dallas Wings som har den finländska basketstjärnan Awak Kuier i sina led blev utslaget i WNBA-slutspelet i natt. Las Vegas Aces besegrade Dallas med 64–61 och vann semifinalserien med 3–0 i matcher.

Kuier spelade 16 minuter i matchen och noterades för fem poäng och en retur.

Säsongen var trots semifinalförlusten ett stort framsteg för Dallas. Klubben tog i höst sin första seger i en slutspelsserie.

Regerande mästaren och grundserievinnaren Las Vegas blev en för tuff nöt att knäcka.