Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Norge ensam favorit i herrstafetten – Finland jagar en ny topplacering

Uppdaterad 13.01.2023 15:22.
Herrarnas stafett i Ruhpolding (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

De finska herrarna har radat upp två topplaceringar i säsongens stafetter. Men om de fina lag prestationerna skall få en fortsättning måste dagens kvartett tänja sig till sitt yttersta i stafetten där Norge går mot en komfortabel seger.

En femte och en sjätte plats har de finska herrarna lyckats erövra i säsongens två första stafetter. Nu i Ruhpolding har det finska skyttet varit ostabilt och det är ett litet orosmoment med tanke på stafetten. När dessutom Tero Seppälä saknas från laget så krävs det nog en galen dag såväl i spåret som i skyttet om laget skall kämpa om en placering bland de sex främsta.

Den finska kvartetten i stafetten är Tuomas Harjula, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta och Otto Invenius.

Norge har igen sin bästa kvartett på fötter och känns som ohotad segrare i stafetten. Risk finns att Norrmännen avgör tävlingen redan i ett tidigt skede. Laegreid, Tarjei Bø, Vetle Christiansen och Johannes Bø är alla i grym form och bara ett totalt misslyckande ger de övriga en liten chans att utmana norrmännen.

Frankrike och Tyskland är de nationer som kämpar om de två övriga pallplaceringarna. De svenska herrarna har en liten svacka på gång just nu och känns inte som att de skulle kunna tänja sig till att kämpa om pallplaceringar. Men de har tidigare lyckats tänja sig i stafetter och det är det som nu skulle krävas om de vill utmana Tyskland och Frankrike.

Stafett herrar kl. 15.20 TV2 och Arenan

Diskussion om artikeln