Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leo Komarov knuffade domaren i SHL-match – stängs av i två matcher

Uppdaterad 13.01.2023 15:22.
Leo Komarov spelar ishockey.
Bildtext Leo Komarov blev avstängd för domarknuff.
Bild: Mikko Lieri / All Over Press

Leo Komarov knuffade den assisterande domaren i SHL-matchen mellan hans Luleå och Färjestad. Komarov dömdes till matchstraff och SHL:s disciplinnämnd tog på fredagen beslutet att stänga av honom i två matcher.

35-årige Komarov knuffade till den ena linjedomaren med några minuter kvar av matchen mellan Luleå och Färjestad. Komarov gick på höga varv och situationsrummet anmälde Komarov till disciplinnämnden.

Enligt Aftonbladet var det en grinig och dramatisk match, där det med drygt fem minuter kvar blev det heta känslor framför Färjestads målbur. Efter bråket diskuterade Leo Komarov och linjedomaren Jan Sandström situationen, i meningsutbytet blåste den assisterande domaren demonstrativt Luleå-forwarden flera gånger i ansiktet. Komarov svarade med en lätt knuff i bröstet.

SHL:s situationsrum skriver så här om händelsen i sin anmälan:

”14.29 in i tredje perioden hamnar Luleås Leo Komarov i en verbal dispyt med Tomas Rhodin i Färjestads bås. Linjedomaren ber honom att lugna sig vilket han inte gör. Då blåser linjedomaren i pipan för att få honom att lyssna på honom. Leo Komarov trycker då en handske i bröstet på linjedomaren. Leo Komarov anmäls för Physical abuse of official.”

Stängs av

På fredagen kom disciplinnämnden med sin dom. Nykarlebysonen stängs av i två matcher för den fysiska kontakten med domare.

Som en förmildrande omständighet nämns att domaren blåste i sin pipa på mycket nära avstånd från Komarov.

Luleå vann själva matchen med 5–4 efter förlängning.

Artikeln uppdaterad klockan 15.04 med avstängningen.

Diskussion om artikeln