Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tim Sparv får ny roll i Sparta Prag

Det var i somras som det stod klart att Tim Sparv börjar sadla om till tränaryrket. Pragbon hoppade in som hjälptränare för den lokala storklubben Sparta Prags U16-lag.

Årsskiftet betyder nya utmaningar för den tidigare landslagskaptenen. Sparv twittrade ut en nyhet om att han kliver in i staben för klubbens reservlag.

– Våra huvudmål är klara: Att hålla oss kvar i andraligan och hjälpa spelarna att nå sin fulla potential, skriver 35-åringen.

Sport

Sverige vann stort i EM-kvalet men det var landslagstränaren som skapade rubrikerna

Matchen i EM-kvalet i fotboll mellan Sverige och Azerbajdzjan slutade med en komfortabel 5–0-vinst för Sverige.

Men den största snackisen efter matchen handlade om den svenske landslagstränaren Janne Andersson som hamnade i gräl med en expert i Viaplays studio.

– Efter matchen ska jag ställa mig i en studio där det står en programledare och tre experter som har bestämt sig vad de tycker om matchen. Så ska jag försvara vad jag tycker om matchen, och det är en ganska jobbig situation. Jag är en människa med vanliga känslor. Nu rann det över, säger Andersson.

Efter två matcher ligger Sverige på tredje plats i grupp F. Österrike leder gruppen med sex poäng efter två matcher. Belgien har spelat en match och är på andra plats i gruppen.

Lauri Markkanen var matchens bästa spelare när Utah Jazz förlorade

I Utah Jazz fortsätter Lauri Markkanen att storspela. I nattens match mot Phoenix Suns blev Markkanen utsedd till matchens bästa spelare med 25 poäng gjorda.

Det blev ändå förlust för Utah som föll med 103 – 117. Utah har nu förlorat fyra matcher i rad och börjar tappa mark i slutspelsracet.

I kampen om slutspelsplatserna i northwest divison är Denver Nuggets överlägsna med 50 vinster. Sedan är det tre lag som kämpar om två slutspelsplatser, Minnesota med 38 vinster, Oklahoma med 37 vinster och Utah med 35 vinster.