Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KuPS bryter med Simo Valakari – efter att han fått erbjudande från utländsk klubb

Simo Valakari.
Bildtext Simo Valakari tog över KuPS år 2021.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Under Simo Valakaris ledning har KuPS varit klubben som bäst lyckats skugga HJK i fotbollsligan.

Men nu avbryter Kuopiolaget abrupt avtalet med stjärntränaren. KuPS uppger att bakgrunden till beslutet är att Valakari fått ett erbjudande från en utländsk klubb.

Enligt MTV är lettiska FK Auda sannolikt Valakaris kommande arbetsplats. Klubben ska ha levererat ett kontraktsförslag förra veckan.

KuPS meddelar att man skiljs åt med Valakari på hans initiativ. Med Valakari vid rodret vann man två cupguld och tog lika många ligasilver.

Sport

Sergei Eremenko i Jaro.

Oavgjort mellan HIFK och FF Jaro efter Sergei Eremenkos kanon: ”Fick in en fin träff”

Fem matcher spelades under söndagen i fotbollsettan.

Tappara-stjärnan får pröva lyckan i NHL – finländaren klar för Tampa Bay Lightning

24-årige Waltteri Merelä har kommit överens om ett treårigt rookie-kontrakt med storklubben Tampa Bay Lightning. Anfallarens kontrakt med Tappara sträckte sig ursprungligen fram till säsongen 2023–2024, men är nu enligt Yle Urheilus uppgifter klar för NHL-klubben.

Merelä har två lysande säsonger bakom sig i FM-ligan och var en del av Jukka Jalonens VM-trupp.

Tampa Bay ska offentliggöra kontraktet i början av nästa vecka. Konkurrensen i klubben är stenhård – laget vann Stanley Cup två år i rad åren 2020 och 2021.

Bland annat finländarna Jussi Jokinen, Sean Bergenheim, Juha Ylönen och Antero Niittymäki har tidigare spelat för klubben.

Blåvita hoppet slocknade i Franska öppna – Heliövaara och Glasspool chanslösa i dubbeln

Det blev tidigt respass för Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool i Franska öppna. Duon vann bara sex game, föll i två raka set och var chanslös i den tredje omgången i herrdubbeln.

Heliövaara/Glasspool mötte nederländaren Matwe Middelkoop och tysken Andreas Mies – ett motstånd som visade sig vara omöjligt att handskas med på gruset i Paris.

Middelkoop/Mies bröt serven direkt och höll undan till 6–4 i första set. I det andra setet gick det ännu tyngre och det slutade 6–2. Matchen var över efter en dryg timmes spel.

Heliövaara var den sista finländaren som fanns kvar i grand slam-turneringen. Tidigare i veckan åkte Emil Ruusuvuori ut med klara siffror i herrsingeln.