Minst 67 döda efter flygkrasch i Nepal

Ett passagerarplan kraschade i staden Pokhara i Nepal på söndagen med sammanlagt 72 personer ombord. Uppgifterna om antalet dödsoffer varierar, men enligt Reuters har 68 bekräftats döda.
Enligt nyhetsbyrån Reuters har alltså minst 68 människor omkommit i flygkraschen. Reuters hänvisar till uppgifter från den nepalesiska luftfartsmyndigheten.
Räddningsarbetet fortsätter och hundratals räddningsarbetare har letat efter överlevande på kraschplatsen.
Arméns talesperson Krishna Bandari uppger för nyhetsbyrån Reuters att flygplanet brutits i bitar. Nyhetsbyrån AFP rapporterar att det finns uppgifter om att några personer skulle ha överlevt kraschen.
Planet var på väg till Pokhara från Katmandu
Enligt flygbolaget Yeti Airlines fanns sammanlagt 68 passagerare och fyra anställda ombord på flyget.
Två av passagerarna var spädbarn och femton personer utländska medborgare, enligt flygbolagets talesperson Sudarshan Bartaula. Bland passagerarna fanns fyra personer från Ryssland, fem från Indien, två personer från Sydkorea och en person från Frankrike, en från Australien, och en person från Argentina.
Planet kraschade mellan den gamla och nya flygplatsen i staden Pokhara i Nepal, enligt Bartaula.
Nepals premiärminister Pushpa Kamal Dahal ordnar krismöte på grund flygkraschen. Enligt premiärministern var planet på väg till Pokhara från huvudstaden Katmandu. I nuläget är det oklart varför planet kraschade.
Flygolyckor är inte ovanliga i Nepal
Vädret ska ha varit klart då planet kraschade. Olycksplanet var av typen ATR72 och det var 15 år gammalt, enligt sajten FlightRadar24.
Reuters rapporterar att flygkraschen är den dödligaste i Nepal sedan mars 2018, då ett flygplan från Dhaka kraschade i Katmandu. 51 personer dog, totalt fanns då 71 personer ombord.
Flygolyckor är inte ovanliga i Nepal och flygbranschen i landet har präglats problem med flygsäkerheten. Sedan år 2000 har minst 309 personer dött i flyg- eller helikopterolyckor i landet.
14 av världens högsta berg finns i Nepal, bland annat Mount Everest, och flygförhållandena är överlag svåra på grund av att vädret snabbt kan skiftande i bergstrakterna.
År 2013 förbjöd EU nepalesiska flygbolag att flyga inom EU:s luftrum på grund av problemen med flygsäkerheten.
Källor: AFP, Reuters, AP