Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Topplatserna uteblev för de blåvita skidskyttedamerna – favoriten Julia Simon bäst i masstarten i Ruhpolding

Fransyskan Julia Simon segrade i damernas masstafett i världscupen i skidskytte på tiden 32.52,0.

Finländska Mari Eder blev 15:e på tiden 34.24,7 med fyra bommar. Suvi Minkkinen slutade på 29:e plats på tiden 36.55,3 med två bommar i båda liggande skytten.

Damernas skidskytte, 12.5 km masstart, Ruhpolding

1. Julia Simon FRA 32.52,0 | 3 straffrundor
2. Lisa Vittozzi ITA +2,6 | 1
3. Anais Chevalier-Bouchet FRA +6,7 | 1
4. Linn Persson SWE +30,7 | 2
5. Vanessa Voigt GER +41,5 | 2
----
15. Mari Eder FIN +1.32,7 | 4
29. Suvi Minkkinen FIN +4.03,3 | 4

Världscupens totalläge, 12/21 tävlingar
1. Julia Simon FRA 756 poäng
2. Elvira Öberg SWE 615
3. Lisa Vittozzi ITA 538
---
16. Mari Eder FIN 269
29. Suvi Minkkinen FIN 127

Sport

Efterlängtad världscuppoäng – Erika Pykäläinen tog sig till andra åket i storslalom

Söndagskvällen bjöd på en sällsynt framgång för finländsk alpin skidåkning. Erika Pykäläinen lyckades ta världscuppoäng i storslalom i kanadensiska Tremblant.

Pykäläinen, som gör sin femte säsong i världscupen, slutade på 30:e plats. Därmed belönas 22-åringen med en poäng.

Senaste gången som en finländare tog sig till andra åket i storslalom var 2019. Den gången var det Riikka Honkanen som lyckades med bedriften, även då med en 30:e plats som resultat.

Italiens Federica Brignone tog hem segern i snöyran.

Fredrik Jensen vrålar ut sin glädje efter att ha gjort mål mot Frankfurt.

Sköna målvrålet – Fredrik Jensen satte sin första fullträff för säsongen i Bundesliga

Öppnade målskyttet då Augsburg tog skön skalp i Bundesliga.

MTV: SJK nära rekordförsäljning – svenska silverlaget uppges betala över halvmiljon för Terry Yegbe

22-årige Terry Yegbe fick sitt genombrott i år i fotbollsligan. Nu verkar ghananen, känd för sina långa inkast, vara på väg bort.

Enligt MTV är backen nära en flytt till svenska topplaget Elfsborg. Läkargranskningen ska enligt uppgifterna ske i början av nästa vecka.

Den storväxte försvararen har kontrakt med SJK till 2027 och det betyder att man i Seinäjoki kan förvänta sig en saftig summa för övergången.

MTV uppger att transfersumman kommer att ligga på 600 000–700 000 euro, vilket skulle vara rekord för SJK. Elfsborg slutade på andra plats i Allsvenskan i år.

På söndagen stod det också klart vad som blir Honkalöftet Ville Koskis nästa klubbadress. Mittbacken är klar för kroatiska NK Istra.

Stefan Kraft fortsätter att vinna – Antti Aalto 16:e i Lillehammer

Stefan Kraft är i en klass för sig just nu. Österrikaren har tagit hem alla fyra tävlingar i backvärldscupens säsongsstart.

Dagens seger i Lillehammers stora backe kom efter hopp på 134- och 141,5 meter. Tvåa blev Tysklands Andreas Wellinger, trea Österrikes Jan Hörl.

Två finländare tog sig till andra rundan. Antti Aalto var bäst med sin 16:e plats tack vare hopp på 124- och 131,5 meter. Eetu Nousiainen blev 29:e, Niko Kytösaho 31:a och Kasperi Valto 44:e.

Sebastian Samuelsson bäst i jaktstarten – efter duell i sista skyttet

Gårdagens skrällvinnare Philipp Nawrath hade kommandot ända tills sista skyttet av dagens jaktstart i Östersund. Där sköt han sida vid sida med hemmahoppet Sebastian Samuelsson – och båda missade varsitt skott.

Under sista varvet drog svensken sedan det längre strået i spåret. Nawrath blev fem sekunder efter och trean Vetle Sjåstad Chriastiansen från Norge förlorade sju sekunder till vinnaren.

– Jag tror att Nawrath frös fast i sista stå och då tog jag igen sekunderna som jag behövde, sa Samuelsson efteråt till SVT.

Tävlingens enda finländare Tero Seppälä fick inte till någon revansch efter gårdagens bleka 52:a plats. Seppäläs saldo blev fyra bom i liggande, och felfritt i stående, med en 48:e plats som slutresultat.