Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit utan ishall – kan tvingas spela sina hemmamatcher i flera hallar

Uppdaterad 16.01.2023 19:21.
Helsingforsarenan
Bildtext Team Jokerit Oy är hoppfulla över att återvända till Helsingforsarenan.
Bild: Kimmo Brandt / AOP

Helsingforsklubben Jokerit har utforskat sina möjligheter för att hitta en ishall för kommande hemmamatcher. Helsingfors stad kräver ändring för ett eventuellt framtida samarbete.

Ishockeyklubben Jokerit meddelade i dag till MTV att de kommer att ansöka om en plats i Finlands näst högsta serie Mestis för nästa säsong.

Jarno Koskinen har agerat som ledare för Jokerits comeback och bolaget Team Jokerit Oy. Koskinen är hoppfull över att vi kommer att se de rödgula jokrarna på isen nästa säsong, men än är det oklart var hemmamatcherna kommer att spelas om ansökan godkänns.

Koskinen uttryckte sin önskan till Helsingin Sanomat om att Jokerit ska få spela i Helsingforsarenan (f.d. Hartwall Arena). Huruvida Koskinens önskan blir sann, beror på om arenan lyckas bli såld.

För tillfället sätter sanktionerna mot de ryska ägarna av ishallen stopp för spel där.

Alternativa lösningar

På grund av det osäkra läget med Helsingforsarenan har Jokerit behövt utforska andra alternativ.

Katariina Järveläinen, vd för Esbo Metro Areena, säger till Yle Urheilu att Jokerit varit i kontakt under det senaste året.

Problemet är tidsbristen. Mestislaget Kiekko-Espoo spelar sina matcher där. Arenan ordnar dessutom allt från konserter till företagskvällar.

– Om det finns lediga dagar är det något som är värt att ta reda på, säger Järveläinen till Yle Urheilu.

På Nordenskiöldsgatan kommer Jokerit inte att spela sina hemmamatcher. Det meddelar Helsingfors stad.

Det nekande beslutet beror främst på Helsingfors ishalls fullspäckade schema. För att förhandlingarna om istider ska kunna fortsätta, kräver Helsingfors stad dessutom transparens gällande Jokerits finansiering.

Jarno Koskinen och Team Jokerit Oy är trots allt hoppfulla och redo med att komma med lösningar för att Jokerit ska göra en comeback till den finländska ishockeyn.

En av lösningarna som Koskinen fört fram är att laget skulle kunna spela i flera ishallar i Helsingfors och kringliggande kommuner under säsongen.