Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Våldsbrott sysselsatte polisen i Österbotten under helgen

Ovanligt många våldsbrott sysselsatte polisen i Österbotten under helgen. Totalt var antalet uppdrag ändå mindre än normalt.

I många av uppdragen var alkohol eller droger inblandade.

Natten mellan fredag och lördag misshandlade en man två personer på en restaurang i Vasa. Han försökte också slå och sparka poliserna som kom för att gripa honom. Mannen misstänks för misshandel och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

På söndagskvällen fick polisen larm om ett inbrott i en affärsfastighet på Cirkelvägen i Vasa. En stund senare kunde man gripa gärningsmannen som hade kommit över verktyg. Mannen misstänks för stöldförsök och häleri.

Och i Nykarleby gjordes en husrannsakan under helgen. I samband med den hittade polisen en snöskoter som stals från Kaffevägen i Karleby förra veckan. Två personer misstänks för bruksstöld av motordrivet fordon.

Relaterat

Polisen undersöker grovt rån i Borgå

En person rånades i Borgå på onsdagskvällen den 31 maj lite före klockan 18.

Förövarna var fem stycken. De slog offret och hotade personen med kniv. Som byte fick de 120 euro.

Polisen har hört flera vittnen som såg händelsen. Polisen känner till identiteten på alla fem misstänkta. En av dem är redan fängslad och en ska sättas i reseförbud den här veckan. Förundersökningen fortsätter.

Den försvunna kvinnan i Jakobstad hittad

Vid 14-tiden på tisdagen meddelar polisen att den kvinna som anmälts försvunnen i Jakobstad tidigare under dagen har hittats.

Kvinnan hittades ungefär 400 meter från Jakobstads hälsovårdcentrum där hon försvann.

Uppdaterad 14.04 med uppgiften om att kvinnan hittats.

Polisen: Vi har hittat mordvapnet från dödsskjutningen i Lillhoplax

En 37-årig kvinna avled i skottsakador efter att ha skjutits i Lillhoplax den 19 april. Nu tror sig polisen ha hittat det misstänkta mordvapnet.

Kvinnan hittades svårt skadad i en parkeringshall i Lillhoplax den 20 april. Hon avled ett par veckor senare på sjukhus.

Under eftersök i närheten av parkeringshallen hittades ett olovligt skjutvapen. Det är sannolikt fråga om mordvapnet, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Dådet utreddes först som dråp, men sedan ändrades brottsrubriceringen till mord. En 49-årig man är misstänkt.