Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Förundersökningen kring dödsolyckan i Loimaa läggs ner – den huvudmisstänkte omkom i olyckan

Polisen i sydvästra Finland lägger ner förundersökningen kring trafikolyckan i Loimaa som krävde två liv i slutet av november. Orsaken är att den huvudmisstänkte omkom i olyckan.

Sent på kvällen den 26 november omkom ett ungt par från Loimaa när deras bil körde in i en industrifastighet med hög fart.

Det visade sig att mannen som körde bilen höll för hög hastighet och tappade kontrollen över bilen. Han misstänktes för grovt dödsvållande och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Enligt polisen påträffas liknande riskbeteende beklagligt ofta i trafiken.

Åboland

Petra Lönnberg står framför en grön husfasad iklädd mössa och jacka. Trädet i bakgrunden är delvis snötäckt.

Snart träder nya translagen i kraft: ”Vi ska vara glada för det, men det här är bara ett steg framåt i ett jättelångt lopp”

På måndag börjar den nya translagen gälla, då kan personer genom egen anmälan ändra sitt kön. ”Det är historiskt, men det är också på tiden”, säger Petra Lönnberg som ska bekräfta sitt juridiska kön direkt då det är möjligt.

Läraren går runt i klassen.

Språklärare Sofia Öhman vill väcka intresset för svenska och för andra språk: ”Dagens språkundervisning mår inte alls bra”

I finskspråkiga Nådendal hör man ofta svenska på stan eftersom staden har många turister och en liten svenskspråkig minoritet. Trots det är det utmanande att vara språklärare i dag, det vet Sofia Öhman som undervisar i svenska i Nådendal.

TPS gav sparken åt Jussi Ahokas – Tommi Miettinen tar över som chefstränare

Tommi Miettinen tar över som chefstränare för TPS i ishockeyligan, berättar TPS i ett pressmeddelande. TPS och Miettinen har undertecknat ett kontrakt för de två följande ligasäsongerna, med option för ytterligare ett år. Miettinen efterträder Jussi Ahokas som inte fick fortsatt förtroende.

47-årige Miettinen fungerade under denna säsong som chefstränare i KalPa. Han har förflutet som spelare i TPS åren 1995-99.

TPS som under de två föregående säsongerna nådde finalserien blev denna vår eliminerad redan under slutspelets första omgång.

Miettinen inleder på sin nya post med omedelbar verkan för att planera för den kommande säsongen, och för att bygga upp sin tränarstab.

Multiplikationstal på svart tavla.

”Samhället anser att du är smartare och bättre om du läser lång matematik”

Poängsättningen av studentexamensbetyg ses över.