Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Kamp om VM-platser i Anterselva – sista chansen att leverera formbesked

Uppdaterad 19.01.2023 15:52.
Damernas sprint i Anterselva (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Världscupveckan i Anterselva är den sista före skidskytte-VM i Oberhof. Det finska laget är redan klart, medan kampen om de svenska VM-platserna är hård. Om biljetterna intresserar är det nu upp till bevis.

Det finska laget i VM består av den grupp damer som tävlat i världscupen den här säsongen. Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen, Venla Lehtonen och Erika Jänkä är alla på väg till Oberhof. För dem är Anterselva lite av ett genrep inför VM som börjar den 8 februari.

I många andra lag är kampen om VM-platser i full gång. I det svenska laget står en plats på spel, och Mona Brorsson och Stina Nilsson kämpar om den. Med i Anterselva finns också junioren Tilda Johansson som gjort fina resultat i IBU-cupen. Får hon till det så kan hon komma med i diskussionerna.

I sprintloppet gäller det att lyckas för att ha en chans i jaktstarten. Mari Eders skytte har varit lite av en berg-och-dalbana, men då hon lyckas finns en pallplacering inom räckhåll.

Julia Simon, Denise Herrmann, Marte Røiseland och Lisa Vittozzi hör till favoriterna i loppet, men eftersom tävlingarna går på hög höjd brukar det bli en del överraskningar.

Marketa Davidova och Paulina Batovska Fialkova hör till dem som brukar klara sig på hög höjd. Med finns också Annamarija Lampic som sensationellt var femma i karriärens första världscuplopp i Hochfilzen. Kan hon göra något liknande nu?

Damernas sprint sänds klockan 15.25 i TV2 och på Arenan.

Sprint, damer - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln