Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Vad vill du veta om oss? Yle Vega bjuder på en kväll med Svenska Yle där vi svarar på dina frågor

Uppdaterad 20.01.2023 10:31.
Jonas Jungar och Johanna Törn-Mangs. En vit ruta med texten "Vega specialkväll" i mitten. Bildmontage.
Bildtext Varför behövs Yle och public service? Ställ dina frågor längst ned i artikeln. Studiogäster är Svenska Yles direktör Johanna Törn-Mangs och innehållschefen med ansvar för journalistik och etik Jonas Jungar.

Varför behövs Yle, vad är public service och hur definieras Yles uppdrag? På onsdagen den 25 januari svarar vi på dina frågor om Svenska Yles verksamhet.

I Yles verksamhetsberättelse poängteras det att ansvarsfulla och pålitliga medier är ett livsvillkor för demokratin och ett effektivt botemedel mot fenomen som vilseledande kunskap och desinformation. Fenomen som riskerar undergräva förtroendet för samhället i stort.

I grunden handlar det om att värna om fri och oberoende journalistik som inte ger vika för påtryckningar.

Med frihet kommer ansvar och den 25 januari klockan 17.30–19.00 i Yle Vega öppnar vi upp för en kväll där du har möjligheten att ställa frågor om hela vår verksamhet.

Dina frågor i fokus

Vill du veta hur vi jobbar bakom kulisserna, hur vi väljer musiken till sändningarna eller hur vi bestämmer vilka nyheter som toppar dagen?

Studiogäster är Svenska Yles direktör Johanna Törn-Mangs och innehållschefen med ansvar för journalistik och etik Jonas Jungar.

Johanna och Jonas svarar på dina frågor om hur Yle och public service fungerar. Programledare för kvällen är Hannah Norrena och Magnus Hansén.

Du kan ställa dina frågor i frågelådan nedanför eller skicka frågor i direktsändningen per e-post på adressen vega@yle.fi

Fyll i formuläret.