Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Seppälä tillbaka efter förkylningen – jagar säsongens bästa placering

Uppdaterad 20.01.2023 15:54.
Herrarnas sprint i Anterselva (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Herrarnas sprint kan igen bli en norsk uppvisning om de övriga inte höjt sin nivå sedan förra veckan i Ruhpolding. Tero Seppälä är tillbaka i spåret igen efter förkylningen. Kan han klämma till med säsongens bästa placering?

Efter en seg förkylning som hållit Tero Seppälä borta från världscupen i två veckor är han nu tillbaka i tävlingsspåret. Tävlingsformen är lite av ett frågetecken men Seppälä har chans att knipa säsongens bästa placering.

Fullträffen har uteblivit för Seppälä så här långt. Hans bästa placering är en sjuttonde plats. Den placeringen måste förbättras för att VM-framgång skall kännas realistisk.

Olli Hiidensalo och Tuomas Harjula har gjort fina lopp under säsongen och en plats bland de 20 främsta kan vara möjlig för båda i sprinten. Jaakko Ranta och Heikki Laitinen kämpar om att vika sig en plats i lördagens jaktstart.

Segern går igen till Johannes Bø. Han är för tillfället oslagbar även om han skulle missa i skyttet.

Förra veckan i Ruhpolding sopade norrmännen banan med de övriga och knep fem av sex pallplatser. Bara Jakov Fak lyckades spräcka den norska dominansen.

Risk finns att norrmännen beslagtar alla pallplatser i sprinten. Kan fransmännen, Benedikt Doll eller höghöjdsspecialisterna Niklas Hartweg och Tommaso Giacomel överraska norrmännen?

Herrar sprint kl 15.25 TV2 och Arenan