Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ogier snabbast på alla fem inledande specialetapper

Sébastien Ogiers placering från de tio senaste åren i Monte Carlo-rallyt är imponerande: 2, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 2, 1, 2. Med det som bakgrund är det kanske inte så överraskande att den 39-årige Toyotaföraren toppar den inledande världscupdeltävlingen även i år.

I alla fall när fem specialetrapper är körda. Ja, han inte bara toppar: han har varit snabbast på varje etapp.

Men den 17 år yngre Kalle Rovanperä lyckades i varje fall utmana Ogier ordentligt på etapp fem – skillnaden var bara 1,3 sekunder till fransmannens förmån.

Walesaren Elfyn Evans var länge tvåa men tappade terräng i och med att ett däck gick sönder. Belgaren Thierry Neuville steg till tvåa medan Rovanperä klättrat upp till tredje plats – trots att han rammade ett staket i början av den femte etappen.

Hyundaikusken Esapekka Lappi är sjua inför den sjätte etappen.

Sport

Chelsea och Wolfsburg klara för semifinal i damernas Champions League

Chelsea och Wolfsburg har avancerat till semifinal i damernas Champions League i fotboll. Chelsea besegrade Lyon med 4–3 efter straffar.

I kvartsfinalserien mellan Wolfsburg och PSG spelade lagen oavgjort 1–1. Detta räckte för att säkra Wolfsburgs avancemang med 2–1 sammanlagt.

De två övriga semifinallagen är Arsenal och FC Barcelona. På onsdag vann Arsenal över Bayern München med 2–0, och avancerade med 2–1 sammanlagt.

Barcelona vann över Roma med 5–1 och avancerar med 6–1 sammanlagt.

Semifinalerna spelas 22–23 april och 29–30 april. Finalmatchen i damernas Champions League spelas 3 juni i Eindhoven.

Öppningsträningarna genomförda inför Australiens GP – regn och GPS-strul försvårade prestationerna

Formel 1-förarna har genomfört de första officiella träningarna inför söndagens GP-lopp i Australien. Red Bulls Max Verstappen noterades för den bästa tiden i den första träningen, medan Lewis Hamilton var tvåa. Verstappens stallkompis Sergio Perez fick nöja sig med att var tredje snabbast.

Valtteri Bottas i Alfa Romeo var 18:e snabbast.

Träningen avbröts i två repriser, bland annat på grund av GPS-problem.

Den andra träningen försvårades på grund av regn. Innan regnet gjorde banan långsammare hann Aston Martins Fernando Alonso köra den snabbaste varvtiden. Valtteri Bottas var tolfte snabbast.

Red Bull-stallet går in som stor favorit till årets tredje F1-tävling. Stallet tog en dubbelseger i de två tidigare loppen denna säsong.

Förlust för Harri Heliövaara i herrdubbeln

I Miami pågår en ATP Masters-tennisturnering där finländaren Harri Heliövaara har gjort sitt i herrdubbeln.

Heliövaara och Lloyd Glasspool åkte i kvartsfinalen mot Nathaniel Lammons/Jackson Withrow på en 1–2-setförlust. Setsiffrona skrevs 6–7(3), 6–3, 9–11.

I herrsingeln åkte Emil Ruusuvuori på onsdagen på ett nederlag. Det innebär att turneringens båda finländare har spelat klart.