Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kalle Rovanperä har vunnit två av lördagens tre specialsträckor

Kalle Rovanperä har fått en fullt godkänd start på rallysäsongen. Då 11 av 18 specialsträckor i Monte Carlos VM-rally har körts är Rovanperä tvåa, exakt 30 sekunder efter ledaren Sébastien Ogier.

Hälften av lördagens sex specialsträckor har avverkats och Rovanperä vann etapperna 9 och 11. På den tionde specialsträckan slutade Rovanperä trea och förlorade där med 1,1 sekunder till vinnaren Ogier.

Ställningen (11/18):

1. Sébastien Ogier Toyota 1.56.54,8
2. Kalle Rovanperä Toyota +30,0
3. Thierry Neuville Hyundai +42,4
4. Elfyn Evans Toyota +1.00,8
5. Ott Tänak Hyundai +1.12,8

Sport

Chelsea och Wolfsburg klara för semifinal i damernas Champions League

Chelsea och Wolfsburg har avancerat till semifinal i damernas Champions League i fotboll. Chelsea besegrade Lyon med 4–3 efter straffar.

I kvartsfinalserien mellan Wolfsburg och PSG spelade lagen oavgjort 1–1. Detta räckte för att säkra Wolfsburgs avancemang med 2–1 sammanlagt.

De två övriga semifinallagen är Arsenal och FC Barcelona. På onsdag vann Arsenal över Bayern München med 2–0, och avancerade med 2–1 sammanlagt.

Barcelona vann över Roma med 5–1 och avancerar med 6–1 sammanlagt.

Semifinalerna spelas 22–23 april och 29–30 april. Finalmatchen i damernas Champions League spelas 3 juni i Eindhoven.

Öppningsträningarna genomförda inför Australiens GP – regn och GPS-strul försvårade prestationerna

Formel 1-förarna har genomfört de första officiella träningarna inför söndagens GP-lopp i Australien. Red Bulls Max Verstappen noterades för den bästa tiden i den första träningen, medan Lewis Hamilton var tvåa. Verstappens stallkompis Sergio Perez fick nöja sig med att var tredje snabbast.

Valtteri Bottas i Alfa Romeo var 18:e snabbast.

Träningen avbröts i två repriser, bland annat på grund av GPS-problem.

Den andra träningen försvårades på grund av regn. Innan regnet gjorde banan långsammare hann Aston Martins Fernando Alonso köra den snabbaste varvtiden. Valtteri Bottas var tolfte snabbast.

Red Bull-stallet går in som stor favorit till årets tredje F1-tävling. Stallet tog en dubbelseger i de två tidigare loppen denna säsong.

Förlust för Harri Heliövaara i herrdubbeln

I Miami pågår en ATP Masters-tennisturnering där finländaren Harri Heliövaara har gjort sitt i herrdubbeln.

Heliövaara och Lloyd Glasspool åkte i kvartsfinalen mot Nathaniel Lammons/Jackson Withrow på en 1–2-setförlust. Setsiffrona skrevs 6–7(3), 6–3, 9–11.

I herrsingeln åkte Emil Ruusuvuori på onsdagen på ett nederlag. Det innebär att turneringens båda finländare har spelat klart.