Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Domarens oväntade tecken mot skyn – drönare flög in över arenan och avbröt match i Premier League

Uppdaterad 21.01.2023 22:09.
Domaren pekar mot himmelen.
Bild: IMAGO/Colorsport/ All Over Press

Några minuter före pausvilan blåste huvuddomaren av matchen mellan Southampton och Aston Villa i Premier League. Orsaken var att en drönare flög in över St Mary's Stadium.

Aston Villa var på väg att slå en frispark i ett farligt läge då huvuddomaren Michael Salisbury plötsligt blåste av matchen.

Förvånade spelare frågade vad som pågick samtidigt som domaren pekade upp mot skyn. En drönare flög då över straffområdet.

På uppmaning av polis och personal på arenan kommenderades alla spelare in i omklädningsrummen samtidigt som ett säkerhetsmeddelande skickades ut till publiken.

Matcher måste avbrytas i dylika lägen bland annat för att garantera spelarnas och publikens säkerhet.

Den påtvingade pausen varade i ungefär tio minuter sedan försvann drönaren och matchen kunde återupptas med en frispark för Aston Villa som blev resultatlös.

Det blev till slut seger för Aston Villa mot jumbon Southampton. Ollie Watkins gjorde segermålet 1–0 i den 77:e minuten.

Mållöst i lördagens stormatch

Den på pappret största matchen i Premier League under lördagen var den mellan Chelsea och Liverpool. De båda storklubbarna som går trögt i ligan lyckades inte spräcka nollan och delade på poängen.

– Vi skapade inte så mycket och de hade några bra lägen. I slutändan är det helt okej med 0–0, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Chelsea hade en boll i mål tidigt i matchen men fullträffen från Kai Havertz dömdes bort för offside efter videogranskning.

Chelseas nyförvärv Michajlo Mudryk hoppade in i andra halvlek och var aktiv. Bland annat sköt han i burgaveln efter några fina dribblingar i straffområdet.

– Man kan tydligt se vilken kvalitet han har, säger Chelseas tränare Graham Potter om ukrainaren.

Resultat:

Liverpool–Chelsea 0–0

Bournemouth–Nottingham 1–1

Leicester–Brighton 2–2

Southampton–Aston Villa 0–1

West Ham–Everton 2–2

Crystal Palace–Newcastle 0–0

Diskussion om artikeln