Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Konferensfinalisterna klara i NFL – Cincinnati och San Francisco tog steget in bland de fyra bästa

I den amerikanska fotbollens NFL-slutspel är konferensfinalisterna nu klara.

Cincinnati Bengals och San Francisco 49ers är nu en seger från en plats i Super Bowl -finalmatchen efter att de på söndagen avancerade in bland de fyra bästa.

Bengals tog i snöiga förhållanden en 27–10-bortaseger över Buffalo Bills, medan San Francisco på hemmaplan besegrade Dallas Cowboys med 19–12.

San Francisco utmanar Philadelphia Eagles nästa veckoslut i NFC-konferensens finalmatch, medan Cincinnati spelar i AFC-konferensens finalmatch mot Kansas City Chiefs.

Vinnarna i konferensfinalerna avancerar till Super Bowl som detta år spelas i Arizona natten mot måndag den 13 februari.

Sport

75-årige Roy Hodgson är Crystal Palaces nye tränare

Premier League -klubben Crystal Palace har hittat en ny chefstränare efter att klubben sparkat Patrick Vieira i fredags.

Nu har Crystal Palace utsett Vieiras efterträdare. Klubben meddelade att den 75-årige managerlegendaren Roy Hodgson kommer att återvända till managerposten i Palace.

Hodgson har tränat Palace senast år 2021, och är därmed från tidigare bekant med en del av spelarna. Under förra säsongen var han tränare för Watford.

De finländska fotbollsvännerna minns Hodgson som chefstränare för det finländska fotbollslandslaget under 2007–2010.

Crystal Palace ligger på 12:e plats i Premier League och prestationerna har varierat kraftigt. Palace har senast vunnit en match på nyårsafton.

Katastrof för Norges fotbollslandslag: Erling Braut Haaland missar de två första EM-kvalmatcherna

Det norska fotbollsförbundet meddelar att anfallsstjärnan Erling Braut Haaland missar Norges två första EM-kvalmatcher. Haaland fanns med i truppen, men tvingas resa hem på tisdag efter att han besvärats av ljumskskador.

Haaland skadade sig under veckoslutets FA Cup-match då hans klubb Manchester City mötte Burnley.

För Norge handlar det om ett enormt bakslag. Norge ska spela mot favoriten Spanien genast i kvalets öppningsmatch. Haaland missar med säkerhet också matchen mot Georgien.

Haaland toppar målligan i Premier League där han gjort fenomenala 28 mål på 26 matcher. I Champions League har den norske superstjärnan gjort tio mål på sex matcher.

Konståkaren Mao Shimada på is.

Årets stjärnskott Mao Shimada, 14, får inte delta i hemma-VM i konståkning – nya åldersgränsen skjuter fram VM-debuten till 2027

För att skydda unga åkares fysiska, mentala och emotionella hälsa höjs den nedre åldersgränsen för seniorer stegvis från 15 till 17 år. Regelförändringen märks speciellt på damsidan.

Ryggskadad Lauri Markkanen vilade då Utah Jazz tog viktig seger

Utah Jazz tog en viktig seger i NBA-basketen då laget vann över Sacramento Kings med poängen 128–120. Segern var tung för Utah eftersom laget kämpar hårt om en plats bland de tio bästa och om en plats i NBA-slutspelet.

Utah tog segern trots att flera nyckelspelare saknades. Lauri Markkanen saknades från laguppställningen på grund av en ryggskada. Dessutom var också Collin Sexton och Jordan Clarkson skadade och borta från matchen mot Kings.

Elva omgångar återstår att spela av grundserien, och Jazz avancerade tack vare segern till tia i den västra konferensen förbi Los Angeles Lakers. Utahs följande match är hemmamatchen mot Portland natten mot torsdag.