Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barkov tappade balansen men lirkade in pucken i dålig position – målet hjälpte inte Florida som föll tungt mot New York Rangers

Barkov ja Laine maalasivat, Kakko, Lundell, Luostarinen ja Hintz alustivat - Spela upp på Arenan

Slutspelsjagande Florida gick på en tung smäll i Madison Square Garden. Laget vann skotten men fick bara in två puckar. Då hjälpte det heller inte att Aleksander Barkov förlängde sin poängsvit.

Florida Panthers har fått upp ångan den senaste tiden och tagit upp jakten på en slutspelsplats. Under natten till tisdag stod New York Rangers för motståndet och då kammade Florida noll. Rangers vann på hemmais med 6–2.

– Jag tycker att vi spelade tillräckligt bra för att vinna men det går inte vår väg varje gång. Det gäller att glömma den här matchen och gå vidare, säger lagkaptenen Aleksander Barkov.

Efter en jämn inledning där Anton Lundell och Eetu Luostarinen spelade fram till Floridas 1–1-kvittering skapade Panthers mycket men det var Rangers som gjorde målen.

Laget gick upp i en ny ledning i första perioden, gjorde ytterligare ett mål i andra akten och satte två fullträffar på 14 sekunder i mitten av sista perioden.

– Igor Sjestiorkin gjorde några räddningar men våra bästa anfall nådde inte fram till målet. Spelarna hittade inte varandra, säger Floridas tränare Paul Maurice.

Barkov förlängde sin poängsvit

Florida plockade ut målvakten då drygt tio minuter återstod att spela och det numerära överläget resulterade i en reducering. Aleksander Barkov tappade balansen i dålig position men lyckades ändå lirka in pucken bakom Sjestiorkin.

– Jag minns inte riktigt hur målet gick till, jag fick bara en bra passning och sedan låg pucken i nätet. Det betyder inget då vi förlorar matchen, säger Barkov.

Barkov förlängde sin poängsvit till åtta matcher. Under de senaste veckorna har han stått för 4+7=11 poäng.

Barkov nätade mot Rangers. - Spela upp på Arenan

Florida fick inte igång någon slutforcering efter Barkovs mål. I stället fastställde Filip Chytil slutresultatet till 6–2 för Rangers då drygt tre minuter återstod att spela. Kaapo Kakko plockade två assist för Rangers i matchen.

– Om jag ska vara ärlig så vad det mycket i matchen som jag inte gillade. Det är en seger men vi gjorde ingen bra insats, säger Rangers tränare Gerard Gallant.

Tre poäng av Laine

Patrik Laine var inblandad i samtliga Columbus mål i nattens match mot Calgary Flames.

Han fick en passningspoäng vid Kirill Martjenkos 1–2-reducering, gjorde själv 2–2 i powerplay och spelade fram till Bonne Jenners 3–3-mål.

Matchen gick till förlängning där Calgary avgjorde. Dillon Dube satte in segerpucken bakom Joonas Korpisalo.

Roope Hintz gjorde comeback efter sin skada då Dallas mötte Buffalo och det tog bara två minuter för finländaren att plocka poäng. Han fick en assist då Jamie Benn gjorde 1–0.

Det blev dock till slut förlust för Dallas. Buffalo vann med 3–2 efter förlängning.

Resultat:

Toronto–NY Islanders 5–2

NY Rangers–Florida 6–2
NYR: Kaapo Kakko 0+2, +1, 15.30
FLA: Anton Lundell 0+1, -3, 16.29
FLA: Aleksander Barkov 1+0, -1, 20.34
FLA: Eetu Luostarinen 0+1, -2, 17.19

Dallas–Buffalo 2–3 efter förlängning
DAL: Roope Hintz 0+1, +/-0, 14.38
DAL: Joel Kiviranta 0+0, -1, 11.56
DAL: Jani Hakanpää 0+0, -1, 22.08
DAL: Miro Heiskanen 0+0, -1, 25.59
DAL: Esa Lindell 0+0, -1, 19.31
BUF: Henri Jokiharju 0+0, +/-0, 19.26

Calgary–Columbus
CBJ: Patrik Laine 1+2, -1, 22.11
CBJ: Joonas Korpisalo 45/49 räddningar

Bildkälla: Viaplay.

Diskussion om artikeln