Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Profilvärvningen av KuPS: Jasse Tuominen förstärker anfallet

KuPS laddar för sin 100-årsjubileumssäsong med nya tränaren Pasi Tuutti vid rodret. Han tog över efter att Simo Valakari lockats till Lettland.

På torsdagen presenterade silverlaget två nya förstärkningar till Kuopio. Det handlar om ett meriterat inhemskt anfallsnamn, samt en mittback som främst hållit till i den amerikanska andraligan.

Forwardsförstärkningen är Jasse Tuominen, som närmast kommer från svenska mästarna BK Häcken, därifrån han varit lånad till norska Tromsø.

Tuominens utlandsäventyr började i belarusiska Bate Borisov, men 27-åringen har inte lyckats få till något internationellt genombrott. Han var ett återkommande landslagsnamn ännu för några år sedan, då Finland gjorde succé i Nations Leagues C-division och i kvalet till EM 2020.

Den andra värvningen är amerikanen Robert Castellanos. Förutom spel i den amerikanska andraligan har mittbacken också spelat en match i MLS.

Sport

Storslalomguld till Eduard Hallberg – slog Samu Torsti med en hundradel

I alpint har det delats ut FM-medaljer. Herrarnas storslalom blev en riktig nagelbitare där Sibbobördige Eduard Hallberg hade marginalerna på sin sida.

Han besegrade tvåan Samu Torsti med en hundradel och trean Salomo Sirviö med tre hundradelar.

– Det här har varit en oerhört bra säsong så självförtroendet är på topp, säger Hallberg till Yle Urheilu.

Hallberg åker för Borgåföreningen Slalom 66.

Erika Pykäläinen tog hand om storslalomguldet i damklassen. Riia Pallari slutade tvåa och Charlotte Henriksson, som representerar Grankulla IFK Alpine, trea.

Leo Komarov spelar ishockey.

Luleå storstädar: Leo Komarov en av fyra finländare som lämnar klubben

Julius Honka har redan en ny klubbadress i Schweiz.

Finland slog Norge i bandy-VM efter fem mål av Emil Fedorov

Finland tog sin tredje seger på tre matcher i bandy-VM i Växjö i Sverige. Finland vann på torsdagen över Norge med siffrorna 7–3.

Emil Fedorov, fostrad i Borgåklubben Akilles, stod för fem av Finlands mål. De övriga målskyttarna var Tero Liimatainen och Kalle Lempinen.

Tidigare under VM har Finland vunnit både över USA och Kazakstan med klara siffror.

I morgon blir motståndet hårdare då Finland ställs mot värdnationen Sverige.

VM-turneringen avslutas på söndag.