Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Jukka Karjalainen från Jakobstad är ny verksamhetsledare i EIF: ”Jag är otroligt ivrig inför den här nya och annorlunda utmaningen”

Uppdaterad 29.01.2023 10:28.
Porträttbild på Jukka Karjalainen.
Bildtext Jakobstadsbon Jukka Karjalainen blir verksamhetsledare för EIF-fotboll. Han börjar i sitt nya jobb 1.3.
Bild: Privat

UEFA Pro-tränaren Jukka Karjalainen, 38 år, är ny verksamhetsledare i Ekenäs IF. Han börjar i sitt nya jobb den första mars.

Karjalainen är från Jakobstad och är fullständigt tvåspråkig. Han inledde sin tränarkarriär inom fotboll redan som 17-åring. Karjalainen har tränat båda junior- och seniorlag.

”Hela mitt liv har snurrat kring fotbollen och jag har sett föreningars verksamhet ur spelarens, den föreningsanställdas, tränarens och juniorförälderns perspektiv. Jag tror att denna erfarenhet ger mig stöd i att verka som verksamhetsledare och stärka föreningen och föra den framåt”, säger han på föreningens webbplats.

Jukka Karjalainen har tränat bland andra Vasaklubben VPS och MyPa från Anjalankoski i herrettan. Dessutom har han haft olika uppgifter i både FF Jaro och JBK i hemstaden Jakobstad.

EIF-ordförande väldigt nöjd

Karjalainen börjar i sin nya uppgift i EIF den första mars och säger att han kommer att hämta sitt flyttlass till Ekenäs under februari. Han anställs av föreningen på heltid.

”Jag är otroligt ivrig inför den här nya och annorlunda utmaningen i mitt liv. De grunder föreningen har övertygar mig och jag vill ytterligare stärka och utveckla dem”, säger han.

Det ledigförklarade jobbet som verksamhetsledare i EIF lockade enligt föreningens ordförande Niklas Busk många sökande. Valet föll ändå rätt enkelt på Karjalainen.

”Jukka är på en egen nivå med den erfarenhet han besitter. Under intervjuerna med honom framkom direkt en gemensam syn på vilken riktning föreningen behöver. Också hans sociala färdigheter var imponerande”, säger Busk på EIF:s webbplats.

Ingressen i artikeln är ändrad 29.1 klockan 10.30 eftersom det inte längre finns någon fotbollssektion inom Ekenäs IF. Fotbollsverksamheten har numera en egen förening. Ändringen trädde i kraft från och med 1.1.2023.

Diskussion om artikeln