Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny niondeplats för Herola i Seefeld – Hirvonen var näst snabbast av alla i spåret

Seefelds världscupvecka i nordisk kombination innehöll tre tävlingar. Dagens avslutande tävling var den mest betydelsefulla, då dubbla världscuppoäng delades ut.

Den slutade på samma sätt som gårdagen för Ilkka Herola, då han blev nionde. Han var tia efter backmomentet efter en flygtur som mätte 106,5 meter.

Det stora finländska utropstecknet i spåret var Eero Hirvonen. Han var den näst snabbaste åkaren av alla, och steg från 28:e till tolfte plats.

Även vinnaren var samma som i går. Österrikaren Johannes Lamparter ledde tävlingen redan efter hoppningen. Hemmahoppet fick sällskap av Julian Schmid och Jens Lurås Oftebro.

Sport

Tappara juhlii Anton Levtchin 1–0-maalia KooKoota vastaan 20.3.2023.

Tappara tog tredje segern över Kookoo

Bröderna Davidsson avgjorde för Tappara.

Jasmin Kähärä åker skidor.

Fina finländska prestationer i sprinten i Tallinn – Sverige utan guld

Endast en svensk medalj i sprinten i Tallinn.

Sex finländare vidare i sprinten i Tallinn

Världscupen i längdskidåkning är inne på sin sista tävlingsvecka. I dag är det sprint i Tallinn, Estland som står på schemat.

Tre damer och tre herrar gick vidare från kvalet. Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä och Kerttu Niskanen är vidare på damsidan. På herrsidan får Niilo Moilanen, Lauri Vuorinen och Verneri Poikonen mäta sina styrkor minst en gång till i dagens tävling.

Kvartsfinalerna drar igång klockan 19.30.

75-årige Roy Hodgson är Crystal Palaces nye tränare

Premier League -klubben Crystal Palace har hittat en ny chefstränare efter att klubben sparkat Patrick Vieira i fredags.

Nu har Crystal Palace utsett Vieiras efterträdare. Klubben meddelade att den 75-årige managerlegendaren Roy Hodgson kommer att återvända till managerposten i Palace.

Hodgson har tränat Palace senast år 2021, och är därmed från tidigare bekant med en del av spelarna. Under förra säsongen var han tränare för Watford.

De finländska fotbollsvännerna minns Hodgson som chefstränare för det finländska fotbollslandslaget under 2007–2010.

Crystal Palace ligger på 12:e plats i Premier League och prestationerna har varierat kraftigt. Palace har senast vunnit en match på nyårsafton.