Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Industrifacket varslar om en tredje strejk

Industrifacket har i dag lämnat in ett nytt strejkvarsel till arbetsgivarorganisationerna Teknologiindustrin och Kemiindustrin.

Varslet gäller 87 arbetsplatser inom teknologiindustrin och kemiindustrin med 10 300 anställda. Arbetet läggs ner under tidsperioden 15.2–17.2.

Enligt Industrifacket utvidgar förbundet stridsåtgärderna eftersom arbetsgivarsidan vägrar beakta de höjda konsumentpriserna i löneuppgörelsen.

Förutom strejkvarslet har Industrifacket förlängt övertidsförbudet i teknologiindustrin, kemiska basindustrin, plastproduktindustrin och kemisk produktindustri samt olje-, naturgas- och petrokemiska industrin fram till den 17 februari.

Inrikes

Trots allt en lösning för fastighetsservicebranchen, strejken inhiberas

Den tredje strejken inom fastighetsservicebranchen är avblåst efter att ett bud godkändes av båda parterna i avtalstvisten sent på onsdag kväll.

Med andra ord blir den strejk som skulle äga rum på torsdag och fredag inte av. 27000 städare, fastighetsskötare och andra fackligt anslutna skulle ha berörts av strejken.

Både servicefacket PAM och arbetsgivarsidan Fastighetsarbetsgivarna har godkänt budet på onsdagskvällen, tolv timmar efter att man hade meddelat att det inte blir något avtal den här veckan.

Enligt PAM var det inte lätt att godkänna avtalet men det medför ändå flera förbättringar till löner och tillägg.

Källa: STT

Två vargar går genom skogen. Marken är täckt av snö.

Tre av fyra österbottniska riksdagskandidater vill minska på vargstammen

Många vill tillåta stamvårdande jakt på varg.

En docka som föreställer Turkiets president Erdogan ligger på ett golv.

Fick polisen order om att stoppa hängningen av Erdoğandocka? Polisstyrelsen skickade ut memo som varnade för ärekränkning

Ett meddelande från polisstyrelsen varnar för att kränkande behandling av dockor som liknar kända personer kan vara ett brott. Men det innebär inte att polisens högsta ledning gett order om att stoppa Erdoğankritiska protester.