Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Naatan Skyttä lämnar Ligue 1 för spel i Danmark

Fotbollsspelaren Naatan Skyttä lämnar franska Toulouse FC för spel i danska Odense Boldklub. Det handlar om ett lån som sträcker sig till den 30 juni.

Skyttä, som för två år sedan lämnade Ilves i fotbollsligan, var under hösten utlånad till norska Viking. Efter comebacken till Toulouse hann han i januari spela två cupmatcher och två Ligue 1-matcher.

Den danska ligan har för tillfället vinteruppehåll. Odense ligger femma i serietabellen och återupptar sin säsong den 19 februari.

– Han har kvaliteterna som vi vill ha på 10-positionen. Han är en ung och målmedveten spelare med höga ambitioner, säger klubbchefen Björn Wesström på klubbens webbplats.

Sport

Tappara juhlii Anton Levtchin 1–0-maalia KooKoota vastaan 20.3.2023.

Tappara tog tredje segern över Kookoo

Bröderna Davidsson avgjorde för Tappara.

Jasmin Kähärä åker skidor.

Fina finländska prestationer i sprinten i Tallinn - Sverige utan guld

Endast en svensk medalj i sprinten i Tallinn.

Sex finländare vidare i sprinten i Tallinn

Världscupen i längdskidåkning är inne på sin sista tävlingsvecka. I dag är det sprint i Tallinn, Estland som står på schemat.

Tre damer och tre herrar gick vidare från kvalet. Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä och Kerttu Niskanen är vidare på damsidan. På herrsidan får Niilo Moilanen, Lauri Vuorinen och Verneri Poikonen mäta sina styrkor minst en gång till i dagens tävling.

Kvartsfinalerna drar igång klockan 19.30.

75-årige Roy Hodgson är Crystal Palaces nye tränare

Premier League -klubben Crystal Palace har hittat en ny chefstränare efter att klubben sparkat Patrick Vieira i fredags.

Nu har Crystal Palace utsett Vieiras efterträdare. Klubben meddelade att den 75-årige managerlegendaren Roy Hodgson kommer att återvända till managerposten i Palace.

Hodgson har tränat Palace senast år 2021, och är därmed från tidigare bekant med en del av spelarna. Under förra säsongen var han tränare för Watford.

De finländska fotbollsvännerna minns Hodgson som chefstränare för det finländska fotbollslandslaget under 2007–2010.

Crystal Palace ligger på 12:e plats i Premier League och prestationerna har varierat kraftigt. Palace har senast vunnit en match på nyårsafton.