Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niklas Ekström knep EM-brons i skidorientering

EM i skidorientering pågår i Lettland. Där knep Niklas Ekström, som gör sin första seniorsäsong, ett sprintbrons. Ekström är 20 år gammal och kommer från Åbo.

Marginalerna var inte särskilt stora då vinnaren Jonatan Ståhl från Sverige bara var två sekunder snabbare än bulgaren Stanimir Belomazhev, och endast hade elva sekunder till godo på Ekström.

I herrarnas tävling slutade Aapo Viippola femma och Misa Tuomela sjua.

Daisy Kudre Schnyder från Estland tog hand om damernas sprintguld med klar marginal. Finland hade en dam i topp-10 då Maria Hoskari var sjua.

Sport

Säsongen i nordisk kombination avslutades – finländarna långt från täten

Världscupsäsongen i nordisk kombination är över. De finländska herrarna fick till det på lördagen, men inte på söndagen.

Utgångsläget inför skidmomentet var inget vidare och Eero Hirvonen, som plockade in ett par placeringar, var bästa finländare på 11:e plats. Ilkka Herola var 29:a, Arttu Mäkiaho 34:a, Otto Niittykoski 43:a och Herman Happonen 44:a.

Topptrion var i en klass för sig. Norrmannen Jarl Magnus Riiber vann spurtstriden mot Jens Lurås Oftebro, medan esten Kristjan Ilves fick nöja sig med en tredjeplats.

Tysken Eric Frenzel, som nått stora framgångar i karriären, åkte i mål på 40:e plats. Loppet var 34-åringens sista i karriären.

Iivo Niskanen åker i mål.

Iivo Niskanen drog länge men var chanslös på slutet – Klæbo tangerade Johaugs segerrekord

Finlands skidkung fick ingen perfekt avslutning på säsongen.

Kerttu Niskanen hoppar i målområdet.

Guldkantad avslutning på säsongen – Kerttu Niskanen vann distanscupen

Niskanen slutade femma i säsongen sista lopp.

Vilho Palosaari.

Direkt: Backhoppning i Lahtis – fem finländare kämpar om poäng i världscupen

Masstart i klassisk stil avslutar världscupsäsongen.