Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jussi Olkinuora lämnar Detroit – NHL-kontraktet har rivits

Uppdaterad 01.02.2023 21:53.
Jussi Olkinuora räddar en puck.
Bildtext Under försäsongen fick Jussi Olkinuora dra på sig Detroits tröja.
Bild: Rick Osentoski-USA TODAY Sports/All Over Press

Ishockeymålvakten Jussi Olkinuora har inte fått till det i Nordamerika. Nu lämnar han Detroit Red Wings och kan skriva på för någon europeisk klubb.

Ishockeymålvakten Jussi Olkinuora har skördat stora framgångar i landslaget. Säsongen 2021–22 tillbringade Olkinuora i ryska Metallurg Magnitogorsk och i somras valde han att skriva på för NHL-klubben Detroit Red Wings.

Det har inte gått något vidare i Nordamerika, där Olkinuora i höstas direkt skickades till farmarligan AHL. I Grand Rapids Griffins har det blivit 15 matcher med 3,75 insläppta mål per match och 86,8 i räddningsprocent. Olkinuora har senast spelat den 31 december.

Det är många om budet i Detroits organisation. Ville Husso är obestridlig förstamålvakt och Magnus Hellberg är NHL-reserv.

Alex Nedeljkovic gick in säsongen som Detroits andraval, men levererade inte, och skickades i början av året till farmarligan. I Grand Rapids har Nedeljkovic sedan dess varit förstavalet och KooKoo-bekantingen Victor Brattström andravalet.

Nu har Olkinuora och Detroit alltså bestämt sig för att riva kontraktet. Olkinuora behövde passera transferlistan för att lämna NHL och på onsdagskvällen stod det klart att ingen konkurrerande klubb var intresserad av finländaren. Nu har Olkinuora lösgjorts från sitt NHL-kontrakt och har möjlighet att göra comeback till Europa.

Artikeln har uppdaterats onsdagen den 1 februari klockan 21.55 då det stod klart att Jussi Olkinuora passerade transferlistan.

Diskussion om artikeln