Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Anton Levtchi förstärker Tappara säsongen ut

Uppdaterad 01.02.2023 14:38.

Tammerforsklubben Tappara förstärker sin redan ytterst starka trupp med Anton Levtchi som vann både skytte- och poängligan i FM-ligan i fjol.

– Det är fint att återvända hem till sin fostrarförening och till Finlands bästa organisation. Trots att jag hade flera alternativ var valet lätt, säger Levtchi på klubbens webbplats.

Levtchi försökte slå in sig i NHL men fick bara visa upp sitt kunnande i två NHL-matcher i Florida Panthers tröja. Lejonparten av säsongen har den 27-årige anfallaren spelat i farmarligan AHL, men utan nämnvärd framgång: 8+9=17 på 35 matcher.

I fjol gjorde han 26+35=61 poäng och valdes till FM-ligans bästa spelare. I playoff stod han för poängen 1+9=10 på Tapparas väg till FM-guld.

Sport

Olympiska mästaren Jim Hines har dött – var den första att springa 100 meter på under tio sekunder

Sprintern Jim Hines har avlidit vid 76 års ålder. Det meddelar det internationella friidrottsförbundet World Athletics.

Hines var den första löparen som officiellt sprang 100 meter på under tio sekunder. Hines underskred den magiska gränsen då han sprang distansen på 9,9 sekunder vid amerikanska mästerskapen 1968 med manuell tidtagning.

Senare samma år vann han OS-guld i Mexiko med världsrekordtiden 9,95, då med elektronisk tidtagning.

Hines världsrekord varade i 15 år tills amerikanen Calvin Smith förbättrade på rekordet 1983 då han sprang distansen på 9,93 sekunder.

Hines firade även OS-guld i Mexiko i herrstafetten. Efter att ha gått i pension från friidrotten spelade Hines i NFL för Miami Dolphins och Kansas City Chiefs.

Källa: STT

Kronisk huvudvärk pinar norska längdstjärnan Heidi Weng

Olyckan var framme för över ett år sen. Heidi Weng halkade och fick en smäll i huvudet. Sen dess har hon lidit av en konstant huvudvärk.

Den norska längdstjärnan har gjort sitt bästa att anpassa sig till den nya verkligheten men det har inte varit lätt.

– Jag behöver ta fler pauser än tidigare. Det är tufft, säger hon till NRK.

Trots bekymren lyckades Weng knipa två pallplaceringar i världscupen förra vintern. Men hon drog sig ur VM-tävlingarna i Planica.

Nu försöker hon göra det bästa av den jobbiga situationen och satsa vidare.

– Jag ska försöka träna optimalt. Om jag ger allt när jag är på ett träningsläger så kostar det mycket när jag kommer hem. Då måste jag prioritera saker och ta pauser, konstaterar hon.

Yle sänder världscupen i längdåkning säsongen 2023/24.