Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sebastian Aho nätade igen och har nu den längsta aktiva målsviten i ligan – tränarens hyllning: ”Spelar på en ny nivå”

Uppdaterad 02.02.2023 10:38.
Sebastian Ahon maalivire jatkuu! - Spela upp på Arenan

Sebastian Aho visade vägen för Carolina då laget besegrade Buffalo med 5–1. Matchen var inte ens tre minuter gammal då Aho spräckte nollan. Det känns lätt, säger Aho efter matchen.

Sebastian Aho är inne i ett otroligt målstim just nu och samtidigt går Carolina Hurricanes från seger till seger. I nattens match mot Buffalo gjorde Aho mål för sjätte matchen i rad och Carolina tog sin sjunde raka seger.

Aho spräckte nollan då matchen var två och en halv minut gammal. I powerplay petade han in pucken från närhåll på passning av Teuvo Teräväinen.

Finländaren har nätat nio gånger på de sex senaste matcherna och har just nu den längsta aktiva målsviten i ligan.

– Det är hårt jobb av alla som leder till mitt mål och vi gör det tillsammans. Det känns lätt och nu fick jag en perfekt passning av ”Turbo”, säger Aho till den samlade pressen efter matchen.

Aho närmar sig nu också ett klubbrekord. Pierre Larouche och Ray Ferraro gjorde mål i sju raka matcher i Hartford Whalers tröja.

– Det är alltid fint om jag kan göra mål och hjälpa laget. Missförstå mig rätt men jag tar hellre en segersvit för laget än en personlig målsvit. Man försöker producera i varje i match och då jag spelar mycket är det mitt jobb, säger Aho.

Carolina avgjorde i första perioden

Tränaren Rod Brind'Amour är inte sen att lyfta fram Ahos prestation.

– Han gör det väldigt bra. Vi ska också komma ihåg att han missade sju matcher (i december, red. anm.). Nu spelar han på en ny nivå, det är helt klart, säger Brind'Amour.

Carolina avgjorde matchen i första perioden. Efter 12.47 ledde laget med 3–0. Jesperi Kotkaniemi spelade fram till både Stefan Noesens 2–0-mål och till lagets tredje fullträff som gjordes av Brent Burns.

Buffalo fick in en reducering i första perioden men närmare än så kom inte laget.

– Vi fick en bra start. 3–0-ledningen var viktig och gjorde att vi kunde vinna matchen, säger Aho.

Carolina går nu in i All Star-pausen som etta i Metropolitan-divisionen och tvåa i den östra konferensen. Boston är ligans bästa lag och i natt tog man två nya poäng då man besegrade Toronto med 5–2.

Resultat:

Buffalo–Carolina 1–5
BUF: Henri Jokiharju 0+1, +/-0, 20.19
BUF: Ukko-Pekka Luukkonen 29/33 räddningar
CAR: Sebastian Aho 1+0, +/-0, 15.55
CAR: Jesperi Kotkaniemi 0+2, +1, 13.52
CAR: Teuvo Teräväinen 0+1, +1, 15.21
CAR: Antti Raanta 29/30 räddningar

Toronto–Boston 2–5

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln