Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tar titeltorkan slut nu? Manchester United lätt vidare till ligacupfinal: ”Vill ha den här bucklan”

Uppdaterad 02.02.2023 10:18.
Spelare från Manchester United jublar.
Bild: IMAGO/Sportimage/ All Over Press

Det var aldrig något snack om saken i returen mot Nottingham Forest. Manchester United städade lätt undan motståndarna och är klart för final i den engelska ligacupen.

Manchester United har inte vunnit en titel sedan våren 2017 men nu är laget bara en seger från att sätta punkt för den torkan.

United besegrade Nottingham Forest med 2–0 i semifinalreturen i ligacupen och gick vidare efter sammanlagt 5–0.

United gjorde sina två mål mellan matchminut 73 och 76. Först tryckte Anthony Martial in 1–0 med vänsterfoten och sedan styrde Fred in 2–0.

– Vi var inte bra i första halvlek, vi var för långsamma och skapade inte chanser. Efter paus var vi bättre, tempot var högre och vi gjorde några mål, säger tränaren Erik ten Hag enligt Reuters.

Manchester United kommer att möta Newcastle i finalen som spelas på Wembley den 26 februari. Senast klubben vann något var säsongen 2016–17 då man kammade hem just ligacupen samt Europa League.

– Det är skönt att gå till final men det handlar inte om att nå den, det viktigaste är att vinna. Finalen motiverar oss väldigt mycket och vi vill ha den här bucklan.

– Vi har ett bra lag och vi måste kunna kräva en hög nivå. Vi är Manchester United och då man spelar i det här laget måste man komma upp på den nivån, säger ten Hag.

Resultat:

Manchester United–Nottingham Forest 2–0 (0–0)
73´ 1–0 Anthony Martial
76´ 2–0 Fred

United vidare med sammanlagt 5–0.

Diskussion om artikeln