Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dubbla avbräck i finska skidtruppen: Varken Remi Lindholm eller Lauri Vuorinen tävlar i Toblach

Från 2023

Den blåvita herrtruppen i veckans längdvärldscup i Toblach blir två åkare mindre än tänkt. Orsaken är sjukdomar.

Förbundet meddelar att Lauri Vuorinen och Remi Lindholm står över veckans tävlingar.

I Lindholms fall handlar det om ”en säkerhetsåtgärd”. Lindholm blev sjuk förra helgen i Les Rousses och deltog inte i söndagens masstart.

Inga ersättare kallas in. Tävlingsveckan i Toblach bjuder på sprint i morgon, 10 kilometer fritt på lördag och stafetter på söndag.

Loppen sänds på Yles kanaler med svenskt referat.

Sport

Harri Heliövaara och John Peers hade matchboll men gick på knapp förlust i ATP-turneringen i Los Cabos

Harri Heliövaara och hans australiska partner John Peers förlorade sin match i första omgången i ATP 250-turneringen i Los Cabos i Mexiko mot det argentinska paret Guido Andreozzi och Miguel Angel Reyes-Varela.

Heliövaara och Peers vann första set överlägset, men argentinarna var bättre i de två följande seten, och Heliövaara/Peers slog ut med 1–2 (6–1, 6–7, 9–11).

Heliövaara och Peers var seedade trea i turneringen. Förlusten var svidande då de hade i avgörande set en matchboll, men motståndarparet lyckades ändå vända setet och vinna matchen.

Heliövaara och Peers fortsätter sitt spelande på ATP-touren i Mexiko. Nästa vecka deltar de i en ATP-turnering som spelas i Acapulco.

Inter slog Atlético Madrid i Champions League – Dortmund fick nöja sig med oavgjort mot PSV

Formstarka Inter fortsätter att imponera i fotbollens Champions League. Milanoklubben vann öppningsmatchen i åttondelsfinalen mot Atlético Madrid med 1–0.

Österrikaren Marco Arnautovic gjorde matchens enda mål i den 79:e spelminuten.

Dortmund tvingades nöja sig med 1–1 borta mot PSV Eindhoven. Donyell Malen gav Dortmund ledningen, men Luuk de Jong kvitterade med en lyckad straffspark.

Returmatcherna spelas 13 mars.

Slutspelet i Champions League fortsätter i kväll med matcherna Porto–Arsenal och Napoli–Barcelona.

Rikard Grönborgs straff klarnade: Tapparas chefstränare tvingas böta 10 000 euro

Ishockeyligans disciplinnämnd har tilldelat Tapparas chefstränare Rikard Grönborg sitt straff för utbrottet mot domararbetet i samband med ligamatchen mellan Tappara och HIFK på lördag.

Grönborg tvingas böta 10 000 euro för utbrottet mot ligans domarbas Jyri Rönn. Orsaken är osportsligt beteende och ordvalen.

Grönborg svor och kallade domarnas arbete i matchen för ett skämt, vilket också fångades upp av MTV:s mikrofon.

”Disciplinnämnden konstaterar att Grönborgs ordval som används i samtalet är riktat till ligans domarchef och innefattar kränkande språkbruk”, skriver de bland annat i domen.

Grönborg kan överklaga domen inom en månad.