Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Daniel Håkans är eftertraktad i Norge – Osloklubb och svenskt topplag uppges jaga Vasatalangen

Daniel Håkans spelar fotboll.
Bildtext Daniel Håkans slog igenom i SJK på liganivå.
Bild: Tomi Natri / All Over Press

Det var så sent som i somras som norska FK Jerv först lånade Daniel Håkans från SJK, för att sedan köpa loss honom permanent.

Håkans hann imponera under sin korta tid i Eliteserien, där han spelade sju matcher och gjorde ett mål. Nykomlingen Jerv trillade tillbaka till andraligan – men frågan är om Vasasonen Håkans kommer att vara kvar i laget då säsongen startar.

I norsk media nämner man att BK-48-produkten redan kan vara aktuell för nästa klubbyte.

TV 2 uppger att ligalaget Vålerenga lagt ett bud på 22-åringen. Oslolaget letar efter en ytter efter att ha sålt Osama Sahraoui till holländska Heerenveen för närmare ett par miljoner euro.

Också ett topplag i Allsvenskan sägs vara ute efter Håkans.

– Han är en av de främsta i Norge på att få motståndarna ur balans. Han är helt brutal i en mot en-lägen, hyllar kanalens fotbollsexpert Jesper Mathisen.

Sport

Finlands volleybollslandslag inledde Den gyllene ligan med vinst över Estland

Finland inledde Den gyllene ligan starkt genom att vinna över Estland med siffrorna 3–0 (25–17, 25–16, 25–15).

Från Finlands lag stod Joonas Jokela och Antti Ronkainen för en fin prestation.

Redan på onsdag har Finland nästa match och då står Tjeckien för motståndet. Även Tjeckien vann sin första match då de spelade mot Slovakien. Tjeckien vann med siffrorna 3–1.

Finland och Estland spelar i C-gruppen.

Boston Celtics utjämnade semifinalserien – vann med en poäng över Miami Heat

Miami ledde med 3–0, nu är ställningen plötsligt 3–3 inför den avgörande matchen i NBA.

Boston snodde en retur på ett frikast och Derrick White kunde fullborda segern just före slutsummern ljöd. Det var endast 0,1 sekunder kvar på klockan då bollen lämnade Whites händer. Slutsiffrorna skrevs 104–103 till Bostons fördel.

Boston Celtic är nu det fjärde laget i NBA:s historia som har vänt ett 0–3 underläge till att utjämna till 3–3. Inget lag har dock vänt underläget till en seger, men Boston har bra förutsättningar för det eftersom de har hemmaplansfavör inför den avgörande matchen. Matchen spelas på tisdag morgon finsk tid.

Det lag som vinner semifinalen möter Denver Nuggets i finalen.

Ryan Crouser, VM 2017.

Nytt världsrekord i kula – Ryan Couser förbättrade sitt eget rekord med 19 centimeter

Själv säger han att det ännu finns rum för förbättring.

Straffrysare då Luton Town steg till Premier League

Efter en paus på över 30 år är Luton Town tillbaka på högsta serienivå i England. Laget besegrade Coventry i kvalet efter straffar

Matchen stod 1–1 efter full tid och förlängning. I straffläggningen följdes lagen åt i fem omgångar men i den sjätte kom avgörandet.

Dan Potts satte sin straff för Luton medan Fankaty Dabo blev syndabock för Coventry. Dabo har inte gjort något mål för Coventry på tre säsonger och nu sköt han sin straff högt över målet.

Därmed kommer Luton Town att spela i Premier League för första gången. Senast laget var uppe på samma nivå i början av 1990-talet hette ligan First Division.

I början av 2010-talet var Luton Town nere på femte serienivå men började sedan sin klättring som nu har tagit laget till Premier League.