Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Åtalet mot Manchester United-spelaren Mason Greenwood läggs ner

Mason Greenwood hade slagit igenom som ett stort Manchester United-löfte då han för ett år sedan fick ta emot anklagelser för bland annat våldtäkt och misshandel.

Målsägande var hans tidigare flickvän, som lagt ut bilder på blåmärken och en sprucken läpp och en ljudinspelning där Greenwood hotar henne.

Men nu läggs alla åtal mot Greenwod ner, meddelar Manchesterpolisen.

– I det här fallet var det en kombination av att nyckelvittnen drog sig tillbaka och nytt material som kommit fram som betydde att det inte längre fanns en realistisk chans till fällande dom, uttalar man sig från polisen.

United stängde av Greenwood då åtalen kom ut i fjol.

Sport

Manchester City tog sin första Champions League-titel

Det engelska fotbollslaget Manchester City har lyckats bärga sin första Champions League-buckla. På lördagskvällen vann Manchester City över italienska Inter med 1–0 i Istanbul.

Rodri gjorde segermålet i den 68:e minuten.

Manchester City gick in i finalen som storfavorit, men imponerade inte spelmässigt. Dessutom tvingades nyckelspelaren Kevin De Bruyne utgå på grund av skada i den 36:e minuten.

På slutet skapade Inter många stora målchanser men fick inte in något kvitteringsmål.

För Manchester City var finalen den andra i klubbhistorien. Säsongen 2020–21 blev det en finalförlust mot Chelsea.

Säsongen 2022–23 tog Manchester City även hem Premier League och FA-cupen.

Inget nytt finskt rekord på 5 000 meter – Camilla Richardsson bröt loppet i Paris

På lördagskvällen gjorde Camilla Richardsson säsongsdebut på 5 000 meter.

Hon hade vissa förhoppningar om att kunna snusa på Annemari Kiekaras 27 år gamla finska rekord 14.56,22, men rekordet står sig.

Richardsson, vars personbästa från augusti 2022 skrivs 15.16,71, gav sig i väg i Paris men tog sig inte i mål.

Medina Eisa från Etiopien vann tävlingen på tiden 14.46,60.

Bottennapp av Finlands volleybollherrar – gruppavslutningen kan ändå bli en nagelbitare

Finlands volleybollherrar deltar i Golden League, där det på lördagskvällen blev en 0–3-förlust i Slovakien. Setsiffrorna skrevs 25–23, 25–16, 25–22. Resultatet innebar att Slovakien tog sin första seger i gruppspelet.

I C-gruppen har nu fyra omgångar spelats. Tjeckien har 8 poäng, Finland 6, Estland 6 och Slovakien 4. Gruppvinnarna avancerar till finalturneringen.

Att Estland på lördagen besegrade Tjeckien med 3–0 hemma innebär ändå att allt är öppet inför nästa veckas avslutande matcher. För Finland står då hemmamatcher i Tammerfors mot Tjeckien och Estland på programmet.