Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Slut på utredandet av GPS-signalstörningar och luftrumskränkningar – CKP: ”Oklart vem som är skyldig”

Finnairs flyplan går in för landning.
Bildtext Signalstörningarna påverkade flera flyg i finländskt luftrum år 2022.
Bild: Jaakko Stenroos / AOP

Centralkriminalpolisen CKP har avbrutit förundersökningarna gällande GPS-signalstörningarna och de upprepade luftrumskränkningarna i finländskt territorium under år 2022.

Förundersökningsprocesserna har nu avbrutits eftersom det inte kommit fram vem som gjort sig skyldig till brotten, uppger CKP.

Centralkriminalpolisen har undersökt saken tillsammans med Försvarsmakten och Gränsbevakningsväsendet.

Om det kommer fram ny information tas fallen upp till ny behandling, säger CKP i ett pressmeddelande.

GPS-signaler utsattes för störningar flera gånger

I början av mars i fjol drabbades flygplan i Finland av GPS-signalstörningar. Myndigheten som övervakar flygtrafiken i Finland varnade för att positioneringen inte fungerade.

Störningarna omfattade stora delar av landet och de utreddes som störande av datatrafik.

De påverkade bland annat flygtrafiken. Transport- och kommunikationsverket Traficom fick rapporter om störningar från flygplan i finländskt luftrum vid Norra och Södra Karelen, Mellersta Finland samt vid Norra och Södra Savolax.

Exempelvis Asienflyg som har återvänt den norra vägen och flyg som har flugit i norra Norge vid finska gränsen kan ha tappat gps-signalen för 5–10 minuter.

Enligt förundersökningen var det i luftrumskränkningarna fråga om ryska civilflygplan som flög i finländskt luftrum bland annat på Finska viken utanför Lovisa.