Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Premier League är tillbaka – Chelseas nyförvärv fick inte hål på Fulham

Efter en paus på två veckor återupptogs den engelska fotbollsligan Premier League med ett Londonderby.

Storklubben Chelsea har byggt om under vintern och nya spelare fick visa upp sig i hemmamatchen mot Fulham.

Benoit Badiashile gjorde sin tredje match i backlinjen, rekordvärvningen Enzo Fernandez sin första match på mittfältet och Mykhailo Mudryk sin andra match i anfallet.

Inhopparna David Datro Fofana och Noni Madueke fick i sin tur göra Premier League-debut, medan stjärnan Reece James var tillbaka efter ett längre skadeuppehåll.

Det räckte ändå bara till 0–0. Nykomlingen Fulham (32 poäng) avancerade till sjätteplats och Chelsea (30 poäng) till niondeplats.

Sport

Tappara juhlii Anton Levtchin 1–0-maalia KooKoota vastaan 20.3.2023.

Tappara tog tredje segern över Kookoo

Bröderna Davidsson avgjorde för Tappara.

Jasmin Kähärä åker skidor.

Fina finländska prestationer i sprinten i Tallinn – Sverige utan guld

Endast en svensk medalj i sprinten i Tallinn.

Sex finländare vidare i sprinten i Tallinn

Världscupen i längdskidåkning är inne på sin sista tävlingsvecka. I dag är det sprint i Tallinn, Estland som står på schemat.

Tre damer och tre herrar gick vidare från kvalet. Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä och Kerttu Niskanen är vidare på damsidan. På herrsidan får Niilo Moilanen, Lauri Vuorinen och Verneri Poikonen mäta sina styrkor minst en gång till i dagens tävling.

Kvartsfinalerna drar igång klockan 19.30.

75-årige Roy Hodgson är Crystal Palaces nye tränare

Premier League -klubben Crystal Palace har hittat en ny chefstränare efter att klubben sparkat Patrick Vieira i fredags.

Nu har Crystal Palace utsett Vieiras efterträdare. Klubben meddelade att den 75-årige managerlegendaren Roy Hodgson kommer att återvända till managerposten i Palace.

Hodgson har tränat Palace senast år 2021, och är därmed från tidigare bekant med en del av spelarna. Under förra säsongen var han tränare för Watford.

De finländska fotbollsvännerna minns Hodgson som chefstränare för det finländska fotbollslandslaget under 2007–2010.

Crystal Palace ligger på 12:e plats i Premier League och prestationerna har varierat kraftigt. Palace har senast vunnit en match på nyårsafton.