Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

EIF värvar ung anfallsspelare till sitt lag i Herrettan

Porträttbild på Artur Atarah.
Bildtext Artur Atarah har varit på tryout hos EIF i ett par veckors tid. Han övertygade klubbledningen och skriver nu kontrakt med laget i herrarnas fotbollsetta.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Anfallsspelaren Artur Atarah är klar för Ekenäs IF i herrarnas fotbollsetta. Han kommer närmast från Esboklubben FC Honkas B17-lag.

Atarah fyller 18 år inom kort. Hans pappa är ghanan, mamman är från Ekenäs. Då han var yngre var han ofta om somrarna i Ekenäs.

Det unga löftet säger att han ser det som en utmaning att komma till EIF och att spela i näst högsta serien.

”Alla har varit vänliga, nya spelarna, personalen i klubben, tränaren. Det att jag känner omgivningen gör att allt känns bra”, säger han i ett pressmeddelande från EIF.

EIF:s tävlingssäsong börjar i dag (4.2) med en match mot Käpylän Pallo i Ettans cup. Matchen spelas på Centrumplan i Ekenäs.

Relaterat

Rekordstora prispengar under sommarens fotbolls-VM – varje spelare garanterad minst 28 000 euro

I samband med sommarens VM för damer kommer Fifa för första gången att betala ut prispengar direkt till varje spelare.

I ett dokument som skickats till de deltagande länderna skriver Fifa att varje spelare kommer att vara garanterad en summa på 28 000 euro. Summan kommer sedan att öka ju längre lagen tar sig i turneringen.

Spelarna i det lag som vinner VM-guld kommer att få ungefär 250 000 euro var. Totalt kommer Fifa att betala ut ungefär 150 miljoner euro under mästerskapet.

Spelarfacket Fifpro välkomnar nyheten och skriver att det är ett steg mot jämställdhet på högsta nivå. Den genomsnittliga lönen för damspelare ligger runt 13 000 euro som är en bråkdel av det herrspelare förtjänar i sina klubblag.

Yle sänder VM som spelas i Australien och Nya Zeeland mellan 20 juli och 20 augusti.

Liverpools första nyförvärv presenterad – världsmästaren Alexis Mac Allister klär sig i rött

Han har gjort några starka år i Brighton men nu väntar en ny utmaning för Alexis Mac Allister. Argentinaren har skrivit på för Liverpool där han kommer att ha nummer 10 på ryggen.

Klubben skriver att det handlar om ett flerårigt kontrakt och enligt uppgifter betalar Liverpool mellan 35 och 40 miljoner pund för mittfältaren.

Mac Allister var med och förde Brighton till en sjätteplats i ligan den här säsongen men nu suktar han efter större framgångar.

– Efter VM-guldet har jag sagt att jag vill vinna fler titlar och jag tror att den här klubben kan hjälpa mig att göra det. Det är målsättningen och spelar man i en storklubb så ska man vinna, säger han på Liverpools webbplats.

Under tre och en halv säsong i Brighton spelade Mac Allister 98 matcher i Premier League och gjorde 16 mål.

Tre glada flickor vid fotbollsplan.

Helsingfors fylls av tusentals fotbollsflickor under Stadi Cup: ”Lite pirrigt, men mest roligt”

Hundratals juniorlag deltar i fotbollsturneringen Stadi Cup.