Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Finländarna är utmanare i VM-genrepet – tar Norge en trippelseger?

Uppdaterad 05.02.2023 19:09.
Herrarnas 10 km fritt i Toblach (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Tio kilometer fritt står på världscupprogrammet i Toblach och finländarna slår ur underläge. Norges herrar är skyhöga favoriter i dagens senare tävling.

Kl. 15.55 Herrar 10 km fristil

Finland: 30 Lauri Lepistö, 31 Arsi Ruuskanen, 34 Markus Vuorela, 40 Iivo Niskanen, 53 Juuso Haarala, 62 Perttu Hyvärinen.
Kommentator: Chriso Vuojärvi

Herrarnas 10 km fritt i Toblach (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Favoriter: Norge, Norge, Norge och Norge

Det norska skidförbundet utsåg sin VM-trupp redan i måndags. De uttagna åkarna kan ändå inte dra en suck av lättnad än. För att vika sig en plats på 15 kilometer fritt i Planica krävs ytterligare formbesked. Regerande mästaren Hans Christer Holund och Johannes Høsflot Klæbo är de enda som kan vara säkra att de får starta det loppet.

För Simen Hegstad Krüger, Didrik Tønseth, Sjur Røthe, Pål Golberg och Harald Østberg Amundsen gäller det att ge formbesked.

Det skulle inte vara en stor överraskning om de norska herrarna kniper en trippelseger i dag.

Finländarna: Hyvärinen och Niskanen i fokus

Iivo Niskanens fristilslopp i Les Rousses blev en pannkaka. Niskanen föll våldsamt men klarade sin undan med en lindrig lårkaka. Det är oklart om han ens åker 15 fritt i Planica men en lyckad tävling i dag skulle båda gott inför skiathlon i VM.

Perttu Hyvärinen stod för en av karriärens bästa världscuphelger förra veckan. Han nådde inte riktigt sitt mål att komma in bland de tio bästa på den fria milen då han slutade på elfte plats. Han får en ny chans i dag.

Arsi Ruuskanen föll precis som Niskanen i Les Rousses men inte alls lika vådligt. Vurpan hämmade hur som helst hans framfart. Ruuskanen var åtta på 20 fritt i Davos i december – en liknande fullträff känns osannolik i dag, men om han lyckas väl har han kapacitet att slå sig in bland de 15 bästa.

Diskussion om artikeln